Κικίλιας: Στενάζει ο λαός με το "φορομπηχτικό" πακέτο Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν μεγάλη ζωή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/03/2017 - 07:56 | Author: Newsroom

alt

"Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο αδιαφορούν για τον ελληνικό λαό και αποφάσισαν για τη καρέκλα τους. Δεν τους…νοιάζει τίποτα άλλο", τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επισήμανε πως για τη ΝΔ το μείζον και το πιο σημαντικό είναι το τι είναι καλό για τη χώρα εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τη διαπραγμάτευση. Όπως είπε, «κανείς δεν είναι μέσα στις διαπραγματεύσεις για να ξέρει τι γίνεται, άλλα είναι εμφανές σε όλους μας ότι τα έχουν συμφωνήσει όλα, ότι τα έχει καταπιεί όλα αυτή η κυβέρνηση». «Θα μειώσει τις συντάξεις, θα μειώσει το αφορολόγητο, και το μόνο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν στην καρέκλα τους για να κάνουν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κάνει ο ελληνικός λαός. Στενάζει ο λαός και την ίδια ώρα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν μεγάλη ζωή» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως πριν από λίγους μήνες δεν υπήρχαν αυτά τα μέτρα στο τραπέζι.

Σύμφωνα με τον κ. Κικλίλια όσο περνάει ο χρόνος, η πραγματική οικονομία καταρρέει. «Αυτό που ζει ο συνταξιούχος που υπερφολογείται, είναι κάτι που δεν τους ενδιαφέρει. Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση, αυξάνει το ποσό του "λογαριασμού"», τόνισε εκφράζοντας την απορία αν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος έχουν κάνει κάτι για την κοινωνία εδώ και 2 χρόνια. «Έχουν κάνει ένα καλό σε έναν τομέα;» διερωτήθηκε, τονίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης είπε «εγώ κύριοι αντί να κόβω μισθούς και συντάξεις και να πνίγω στους φόρους τους Έλληνες και να μεγαλώνω τις δαπάνες μέσα από ρουσφέτια, θα τρέξω τις μεταρρυθμίσεις», ενώ χαρακτήρισε το πακέτο του κ. Τσίπρα «φορομπηχτικό» και «πακέτο δυστυχίας του ελληνικού λαού».

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα. «Θα τα ψηφίσουν μόνοι τους. Θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση χθες με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τη χώρα. Τα σκληρά μέτρα έχουν προέλθει από την αναξιοπιστία και τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα που μας οδηγεί ουσιαστικά σε 4ο μνημόνιο», είπε τονίζοντας πως «έτσι όπως πάει η οικονομία, χωρίς να προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις και χωρίς να ρυθμίζονται τα κόκκινα δάνεια, θα σφίξουν τα capital controls αντί να χαλαρώσουν». Προσέθεσε ακόμη πως επί ΝΔ «όσο βελτιώνονται οι οικονομικοί δείκτες και όσο μεγαλώνει το ΑΕΠ της χώρας, τόσο θα μειώνονται οι περιορισμοί στο τραπεζικό σύστημα μέχρι να αρθούν τα capital controls».

«Όσο συντομότερα φύγουν, τόσο περισσότερες πιθανότητες και δυνατότητες υπάρχουν μέχρι τα μέσα του 2018 να υπάρξει μια σοβαρή αξιόπιστη κυβέρνηση να στρίψει το καράβι της οικονομίας», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Loading...


  • europalso   ideascentral