Κέρδος 61 δισ. δολ. για τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη σε μία ημέρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔17/10/2018 - 18:00 | Author: Newsroom Ipaidia

Το εντυπωσιακό χθεσινοβραδινό ριμπάουντ της Wall Street συνοδεύθηκε βεβαίως από παχυλά κέρδη για τους πλουσιότερους επενδυτές του πλανήτη. Για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2012 και τα δέκα πρώτα ονόματα της λίστας του Bloomberg με τους δισεκατομμυριούχους είδαν την περιουσία τους να ενισχύεται κατά τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια μέσα σε λίγες ώρες.

Για τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq η συνεδρίαση της Τρίτης ήταν η καλύτερη από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ και o Dow Jones είδε για πρώτη φορά μετά από καιρό και τα 30 «βαριά χαρτιά» του να κινούνται ανοδικά, με τους επενδυτές να εστιάζουν για λίγο την προσοχή τους σε θετικά μηνύματα για την εταιρική κερδοφορία και να αφήνουν κατά μέρος γεωπολιτικές εντάσεις και εμπορικές αντιπαραθέσεις.

Μεγάλος κερδισμένος της ημέρας ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, με την περιουσία του να αυξάνεται κατά 4,7 δισ. δολάρια στα 150,3 δισ. δολάρια. Θωράκισε έτσι τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook (έκτος στη λίστα των δισεκατομμυριούχων) είδε την περιουσία του να ενισχύεται κατά 2 δισ. δολάρια, ενώ ο Γουόρεν Μπάφετ (τρίτος στη λίστα) της Berkshire Hathaway είχε κέρδος 1,8 δισ. δολαρίων.

Το συνολικό κέρδος για τους 10 πλουσιότερους επιχειρηματίες του πλανήτη ήταν 16,8 δισ. δολάρια, ενώ οι 500 δισεκατομμυριούχοι της λίστας έγιναν αθροιστικά κατά 61 δισ. δολάρια πλουσιότεροι.

Loading...


  • europalso   ideascentral