«Δεν διαφωνώ με το άνοιγμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, διαφωνώ με την μη τήρηση των Υπάρχει ψυχολογία, ότι τελείωσε η πανδημία» είπε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος.

Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για τη χαλάρωση των μέτρων και τονίζοντας πως η χαλάρωση μπορεί να φέρει έκρηξη και επιστροφή σε .

Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» μιλώντας στο Newsbomb, έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα, τονίζοντας πως η πανδημία είναι εδώ και θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα.

«Δεν διαφωνώ με το άνοιγμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, διαφωνώ με την μη τήρηση των μέτρων. Υπάρχει ψυχολογία, ότι τελείωσε η πανδημία. Δεν τελείωσε είναι εδώ. Ο κόσμος πρέπει να εξακολουθεί να προσέχει. Τα αυξημένα τεστ, είναι απαραίτητο να συνεχιστούν, διότι η κατάσταση θα μας ξεφύγει ξανά. Δεν κάναμε την πανδημία διαχειρίσιμη απειλή. Θα περάσουν χρόνια για να περάσει η πανδημία, διότι ο έλεγχος είναι παγκόσμιο εγχείρημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το πότε θα μπορέσουμε να βγάλουμε οριστικά τις μάσκες, ο κ. Καπραβέλος είπε ότι δεν είναι σύμφωνος την δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς ο τουρισμός ενδέχεται να φέρει νέα στελέχη .

«Δεν συμφωνώ να πετάξουμε τις μάσκες, ο κίνδυνος των μεταλλάξεων ελλοχεύει. Ο ιός δεν έχει περιοριστεί ακόμα, το δείχνουν καθημερινά οι εισαγωγές, τα κρούσματα και το ιικο φορτίο. Ο τουρισμός ενδέχεται να φέρει νέα στελέχη μετάλλαξης, τα οποία μπορεί να μην είναι διαχειρίσιμα με τα εμβόλια» κατέληξε.