Τα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» κυρίως τη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. που σάρωσε τη χώρα το Σαββατοκύριακο, μια νέα κακοκαιρία έρχεται από σήμερα το βράδυ με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Η νέα κακοκαιρία φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Για ένα διήμερο στο επίκεντρο θα βρεθούν τα δυτικά της χώρας. Σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και Δυτική Κρήτη θα βρέχει με… τα «τουλούμια», ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα προς Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση της υπηρεσίας Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βαθμιαία και μέσα στη νύχτα και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (28/11), τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης (28/11), βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι έντονες και αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη Θράκη.

Την Τετάρτη (29/11) τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, όπου έως τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται σε Νότια και Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ήπειρο, Κυκλάδες και τις πρώτες πρωινές ώρες σε Ανατολική Στερεά και Νότια Εύβοια.