Μέσα στο 2019 και πριν από την έναρξη λειτουργίας του µετρό, που προσδιορίζεται για τον Νοέµβριο του 2020, θα εφαρµοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του , Στέλιος Παππάς. Σύµφωνα µε όσα είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο ηλεκτρονικό εισιτήριο θα µπορούν να ενταχθούν εκτός από άλλα µέσα συγκοινωνίας και µουσεία ή άλλοι χώροι πολιτισµού.

«Το πλεονέκτηµα του δικού µας ηλεκτρονικού θα είναι ότι θα µπορούν εκτός από τις αστικές συγκοινωνίες να ενταχθούν και διάφορες άλλες δραστηριότητες, π.χ. µουσεία, τρένα, ΚΤΕΛ, οποιοιδήποτε θέλουν να πάρουν το αντίστοιχο hardware για να µπορούν να ενταχθούν στο σύγχρονο σύστηµα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εµείς επανασχεδιάζουµε όλο τον κυκλοφοριακό σχεδιασµό, όπου σ’ αυτόν θα ενταχθούν σταδιακά από το 2019 και το µετρό και οι θαλάσσιες συγκοινωνίες και τα ταξί κ.λπ., την ευθύνη έχει ο ΟΣΕΘ και εµείς συµβάλλουµε αποφασιστικά σ’ αυτό» τόνισε. «Αυτό που ήδη προχωράει -συµπλήρωσε ο κ. Παππάς- είναι πως διαµορφώνουµε τις συνθήκες µετεπιβίβασης έτσι ώστε να εξασφαλίσουµε καλύτερη συχνότητα και καλύτερη πληρότητα (λεωφορείων)». Και αυτό διότι, όπως εξήγησε, «πολλές φορές τα λεωφορεία στο κέντρο της πόλης περνάνε άδεια», άρα «πρέπει να τα έχουµε στη διάθεσή µας, έτσι ώστε να ξαναπηγαίνουν στην περιφέρεια και να µπορούν να βελτιώνουν τις συχνότητες της περιφέρειας».

Κάνοντας απολογισµό του 2018, ο κ. Παππάς τόνισε ότι έχουν γίνει πάρα πολλά βήµατα που αφορούν και τη διαδικασία της οικονοµικής εξυγίανσης, αλλά και την προετοιµασία για τη δηµιουργία καινούργιου φορέα. «Ο ΟΑΣΘ θα τελειώσει στο τέλος της χρονιάς. Εµείς θα είµαστε αυτοί που θα πάρουµε τα κλειδιά αυτού του οργανισµού, γιατί είναι προφανές ότι η τοµή που έγινε τον Ιούλιο του 2017 ακριβώς ήθελε να τελειώνει µε αυτή τη δεκαετιών αµαρτωλή πορεία».