Η ΕΣΑμεΑ στο πλευρό των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔28/09/2018 - 09:54 | Author: Newsroom Ipaidia

Η ΕΣΑμεΑ με αίσθημα ευθύνης στέκεται στο πλευρό των συλλόγων των εργαζομένων του "", στηρίζοντας την απεργία τους και την κινητοποίησή τους την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 στην Αθήνα.

ΕΣΑμεΑ

Η ΕΣΑμεΑ με αίσθημα ευθύνης στέκεται στο πλευρό των συλλόγων των εργαζομένων του "Βοήθεια στο Σπίτι", στηρίζοντας την απεργία τους και την κινητοποίησή τους την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 στην Αθήνα.

 

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι το Πρόγραμμα χρειάζεται συνολικά αναβάθμιση και ζητά από όλα τα δημοκρατικά κόμματα να συμπράξουν ώστε το "Βοήθεια στο Σπίτι" να αναγνωριστεί ως εθνική κοινωνική ανάγκη, ανεξαρτήτως κάθε φορά κυβέρνησης. Ζητείται η υποστήριξη και ενίσχυση του Προγράμματος, καθώς αυτό αποτελεί την πιο σοβαρή και ουσιαστική κοινωνική παροχή σε τοπικό επίπεδο, δεδομένου ότι παρέχει υπηρεσίες όχι μόνο σε ηλικιωμένα άτομα αλλά και σε άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην κατ΄ οίκον διαβίωσή τους και στην αποφυγή της ιδρυματοποίησης.

 

Χρειάζεται να λειτουργεί με μόνιμο προσωπικό ώστε να μην μένουν χωρίς παροχές οι ευάλωτοι πολίτες που το χρησιμοποιούν, καθώς και να διασφαλιστεί το σημερινό εργασιακό δυναμικό που εργάζεται πάνω από 10 χρόνια δίπλα στους ανθρώπους μας.

 

Loading...
  • europalso   ideascentral