Γρίπη: 21 οι νεκροί και 88 νοσηλεύονται στην Εντατική

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔30/01/2020 - 16:16 | Author: Newsroom Ipaidia

Αυξάνονται μέρα με την ημέρα οι θάνατοι από τον ιό της και σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσια Υγείας (ΕΟΔΥ) πλέον η μακράβρια λίστα του θανάτου μετρά 21 θύματα, ενώ 88 σύνθρωποί μας νοσηλεύονται στην εντατική από επιπτώσεις της γρίπης.

Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να συνιστά ψυχραιμία δεδομένου ότι διανύουμε την περίοδο έξαρσης της , ενώ το κύμα αναμένεται να περιορισθεί τον Μάρτιο.

Με ιατρική συνταγή τα αντιικά φάρμακα για τη γρίπη

Εποχική γρίπη: Ποιά σχολεία θα είναι κλειστά τις επόμενες ημέρες

Οι πολίτες πάντως φαίνεται ότι βρίσκονται σε έντονη ανησυχία και σπεύδουν να προμηθευτούν προληπτικά τα αντιιικά φάρμακα τα οποία χορηγούνται όταν κανείς νοσήσει. Αποτέλεσμα όμως είναι να καταγράφεται μεγάλη έλλειψη στα δύο αντιιικά φάρμακα που υπάρχουν στην αγορά και ο ΕΟΦ να προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα.

Ειδικότερα μετά τα άδεια ράφια των φαρμακείων από τα οποία έλλειπαν το Tamiflu και το Relenza, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι διακόπτονται οι εξαγωγές του Tamiflu ενώ πλέον τα συγκεκριμένα σκευάσματα θα δίνονται μόνο με ιατρική συνταγή.

Στόχος είναι να σταματήσει η αναίτια αγορά των δύο φαρμάκων από πολίτες που δεν έχουν νοσήσει.  • Το ipaidia.gr στο google news

    Τελευταίες Ειδήσεις

    Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020    • ideascentral

      europalso