Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά την ανακοίνωση των μέτρων για το ρεύμα είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ που κλαίγεται είχε κόψει το σε 240.000 νοικοκυριά σε ένα χρόνο».

Στα μέτρα ενίσχυσης των νοικοκυριών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκειμένου να μειωθεί ο αντίκτυπος της ακρίβειας στους λογαριασμούς ρεύματος και αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε πραγματικό πρόβλημα γι’ αυτό και έδρασαν νωρίτερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Απαντώντας στο ερώτημα αν οι ελαφρύνσεις τους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών αλλά και των επαγγελματιών μπορούσαν να ληφθούν νωρίτερα απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι εφόσον υπάρχει αναδρομικός χαρακτήρας, δεν έχει νόημα η κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση.

«Δεν μπορούσαν να ληφθούν νωρίτερα τα μέτρα γιατί το βασικό σημείο που δημιούργησε το δημοσιονομικό χώρο για να ληφθούν τα μέτρα ήταν τα τελικά αποτελέσματα του πώς πήγαμε το 2021. Πήγαμε κατά 2% καλύτερα ως προς το έλλειμμα. Αυτό προκάλεσε έναν επιπλέον δημοσιονομικό χώρο τον οποίο αξιοποιήσαμε για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Γεωργιάδης.

«Ακριβώς επειδή μπήκαμε σε μια λογική ελέγχου και νοικοκυριού των δημοσίων οικονομικών μπορέσαμε να κάνουμε αυτή την σημαντική ανακοίνωση που έκανε ο κ. Πρωθυπουργός, που είναι μια πολύ μεγάλη παρέμβαση», πρόσθεσε.

Μεγάλη παρέμβαση στους λογαριασμούς ρεύματος

Μιλώντας για τις διακοπές ρεύματος που γίνονται καθημερινά από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας ο υπ. Ανάπτυξης δήλωσε πως «φέτος έχουμε τις λιγότερες διακοπές ρεύματος» και ότι «είναι προφανές ότι δεν γίνονται διακοπές ρεύματος σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν». Ωστόσο, όπως είπε, «αν κάποιος έχει να πληρώσει και δεν πληρώνει, τότε να του κόψουν το ρεύμα».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά την ανακοίνωση των μέτρων για το ρεύμα είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ που κλαίγεται είχε κόψει το ρεύμα σε 240.000 νοικοκυριά σε ένα χρόνο».

Μιλώντας για τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τόνισε ότι ο πόλεμος άλλαξε τελείως την παγκόσμια εικόνα στην οικονομία. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στην κωλυσιεργία της ΕΕ να παρέμβει προς όφελος των ευρωπαίων πολιτών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρώ αδιανόητο ότι η ΕΕ βλέπει την ενεργειακή κρίση χωρίς να παρεμβαίνει γρήγορα».

Εστιάζοντας στο θέμα της ενεργειακής ακρίβειας επισήμανε ότι «αναθέσαμε στην ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) να μας πει πόσα είναι από τα υπερκέρδη των εταιρειών για να τα φορολογήσουμε 90%».

Η ρήτρα αναπροσαρμογής ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ
Όσον αφορά τη ρήτρα αναπροσαρμογής, που εκτίναξε τους λογαριασμούς ρεύματος στα ύψη, πρόσθεσε ότι «είναι πανευρωπαϊκή νομοθεσία και στην Ελλάδα ψηφίστηκε και εφαρμόστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε στην ΕΡΤ για το αν η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα για την ενέργεια όντας υπό πίεση της κοινής γνώμης υποστήριξε ότι «κανένας από εμάς δε δίνει σημασία στις δημοσκοπήσεις» και ότι πιστεύει στην κρίση του Ελληνικού λαού.

Ερωτηθείς για τις εκλογές και στην πορεία της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «βασικός μας στόχος ήταν, όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση, να αλλάξουμε την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό» και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα είναι σήμερα μια χώρα με όραμα.