Φωτίου: Κινδυνεύει ο ΟΑΕΔ με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔26/11/2020 - 19:05 | Author: Newsroom Ipaidia

Το κράτος υποχρεούται να πληρώνει στον ΟΑΕΔ μόνο τα επιδόματα από τον ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό και όχι τα προγράμματα κατάρτισης και εκεί βρίσκεται η μεγάλη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο άρθρο, ανέφερε η Θεανώ Φωτίου.

Τους λόγους που καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το άρθρο 31 του υπουργείου Εργασίας για μείωση ασφαλιστικών εισφορών , ανέλυσε η βουλευτής του κόμματος, Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως είπε, η διάταξη αυτή θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τον ΟΑΕΔ, κυρίως όσον αφορά το θέμα της κατάρτισης όπου όπως υπονόησε υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγηθεί στον δημόσιο τομέα.

Όπως είπε, το κράτος υποχρεούται να πληρώνει στον ΟΑΕΔ μόνο τα επιδόματα από τον ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό και όχι τα προγράμματα κατάρτισης και εκεί βρίσκεται η μεγάλη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο άρθρο. Παράλληλα, παρουσιάζοντας με αριθμούς εξέφρασε τη διαφωνία της ότι η συγκεκριμένη διάταξη -για τη μείωση εισφορών- αφορά μόνο για έναν χρόνο παρότι βρισκόμαστε, όπως είπε, σε πανδημικό έτος.

«Το 72% των εργαζομένων σήμερα παίρνει ακαθάριστα 250-1250 ευρώ τον μήνα, θα δουν όφελος 2-14 ευρώ», σχολίασε. Επίσης, οι επιχειρηματίες θα έχουν κέρδος για τους εργαζόμενους τους της τάξεως των 4 ευρώ.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: