: Όσα ανάφερε ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφορικά με τη νέα άρση .

Όπως είπε στην ατζέντα της συνεδρίασης της επιτροπής αύριο, Τετάρτη, θα βρεθεί η αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα αλλά και η διεξαγωγή των συνεδρίων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει απόφαση και για τις σχολικές εκδρομές.

«Τα θέματα είναι ο αθλητισμός, περιμένουμε ένα καινούργιο πρωτόκολλο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και η διεξαγωγή των συνεδρίων. Ίσως έχουμε και κάποια απόφαση για τις σχολικές εκδρομές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλός στο MEGA.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση αναμένεται να εισηγηθεί προς τα μέλη της επιτροπής να αυξηθεί στο 50% η πληρότητα στα γήπεδα αλλά και να επανέλθουν οι όρθιοι στην διασκέδαση καθώς μέχρι σήμερα αυτό δεν επιτρέπεται.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τάχθηκε, επίσης, κατά της πλήρους ελευθερίας στις εκδηλώσεις για το φετινό καρναβάλι λέγοντας ότι αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς το να ζητήσει να υπάρξει η δυνατότητα θεατών στις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Μιλώντας γενικότερα για την πορεία της πανδημίας και των δεδομένων της ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «για πρώτη φορά βλέπουμε ότι έχουμε μια καθοδική πορεία που δείχνει μια σταθερότητα, αλλά είμαστε πολύ ψηλά όσον αφορά τη διασπορά. Δε θέλουμε να έχουμε υπερμετάδοση καθώς αυτό θα ανέστρεφε τους σκληρούς δείκτες που έκαναν πολύ καιρό να ακολουθήσουν μια πτωτική πορεία που είναι αργή».

Ο ορίζοντας της χαλάρωσης των από την κυβέρνηση θέλει επίσης να υπάρξει μια πλήρης ελευθερία μέχρι τον Μάρτιο για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Μάρτιος είναι ο μήνας κατά τον οποίο εκτιμάται ότι φέτος θα ανοίξει η τουριστική περίοδος στην οποία ποντάρει πολλά η κυβέρνηση για τον τομέα των εσόδων.

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επιβεβαίωσε ην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα σε χαλάρωση των που ισχύουν σήμερα για τον περιορισμό της διασποράς του .

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι «παρακολουθούμε ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχει στροφή προς την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων» και συμπλήρωσε στη συνέχεια ότι την Τετάρτη που συνεδριάζει η επιτροπή «εφόσον υπάρχουν τα επιδημιολογικά στοιχεία που επιτρέπουν χαλάρωση και κάτι τέτοιο δείχνουν οι δείκτες, η επιτροπή θα εισηγηθεί και η κυβέρνηση θα αποφασίσει».