Συγκεκριμένα, την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυνομίας στα Γρεβενά, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην πόλη των Γρεβενών.

Αναλυτικότερα, ο κ. Θεοδωρικάκος συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Γρεβενών Γιώργο Δασταμάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αθανάσιο Φωλίνα, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Σχολής δηλώνοντας ότι «υπέγραψα την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων για το Ακαδημαϊκό έτος 2023-24 όπου θα λειτουργήσει με 200 από τους συνολικά 800 εκπαιδευόμενους αστυφύλακες». Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «η σχολή έκλεισε το 2012 στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας και ανοίγει σήμερα που η Ελλάδα είναι σε ανάταξη και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία».

Νωρίτερα ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε και το νέο κτίριο όπου θα στεγαστούν οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης, επεσήμανε στον Υπουργό την αναγκαιότητα λειτουργίας ενός νέου τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων με εδρα τα Γρεβενά που θα εποπτεύει το βόρειο Τμήμα του οδικού άξονα Ε65 και την η σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό, στην Κοινότητα Κηπουριού.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ