Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την κυβέρνηση: Την ώρα που ιστορικά ΜΜΕ "κλείνουν", αυξάνεται το κόστος διάσωσης του Μαρινόπουλου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/02/2017 - 08:29 | Author: Newsroom Ipaidia

Την ώρα που ιστορικά Μέσα Ενημέρωσης, όπως ο ΔΟΛ, κλείνουν λόγω χρεών, αλλά και ουσιαστικής άρνησης της κυβέρνησης να συναινέσει σε εξεύρεση βιώσιμης λύσης του Ομίλου, την ίδια ώρα το κόστος για την διάσωση του Μαρινόπουλου αυξάνεται μέσα με την ημέρα, αφού τα εμπλεκόμενα μέρη, βρίσκονται σε αναζήτηση νέων κεφαλαίων για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που έχει δημιουργηθεί, εξαιτίας της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση του deal διάσωσης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το ύψος της νέας χρηματοδότησης θα αγγίξει τα 60 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 50 εκατ. ευρώ θα τα δώσουν οι τράπεζες ενώ με 10 εκατ. ευρώ θα συμμετέχει η οικογένεια Σκλαβενίτη.

Αν και είναι παρακινδυνευμένο πλέον να πει κανείς πότε θα ολοκληρωθεί το deal, "στόχος είναι αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό και σίγουρα πριν το Πάσχα" έλεγε στο Capital.gr στέλεχος που μετέχει στις διαπραγματεύσεις. Ο ίδιος σημείωσε πως "στόχος όλων είναι να βρεθεί λύση, να προχωρήσει το deal και να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία".

Εν τω μεταξύ εκδικάζεται σήμερα η αίτηση που είχαν καταθέσει πριν από λίγες ημέρες νομικοί των εμπλεκομένων μερών στο deal διάσωσης της Μαρινόπουλος, με την οποία ζητείται ερμηνεία της δικαστικής απόφασης που επικύρωσε τη συμφωνία εξυγίανσης της χειμαζόμενης αλυσίδας.

Μέσω αυτής της νομικής κίνησης επιχειρείται να ξεπεραστεί το εμπόδιο της μιας εκ των τριών διαλυτικών αιρέσεων της συμφωνίας, η οποία έχει ενεργοποιηθεί και θέτει εμπόδια στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης της Μαρινόπουλος στη Σκλαβενίτης. Συγκεκριμένα, σήμερα στο δικαστήριο θα επιχειρηθεί να μετατεθεί ο χρόνος επέλευσης των αποτελεσμάτων της διαλυτικής αίρεσης στις 20 Φεβρουαρίου, αντί για τις 14 Φεβρουαρίου που προβλεπόταν στην αρχική συμφωνία.

"Πάτημα" για την κατάθεση αίτησης ερμηνείας, πέραν φυσικά των διαλυτικών αιρέσεων, δόθηκε και από το γεγονός ότι και η ίδια η απόφαση του δικαστηρίου δεν κάνει καμία αναφορά στις διαλυτικές αιρέσεις, κάτι που θα μπορούσε να εκληφθεί ως σιωπηρή απόρριψή τους.

Στο μέτωπο των εργαζομένων και της εξόφλησης του μηνός Δεκεμβρίου και πλέον του μηνός Ιανουαρίου, πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως χθες καταβλήθηκε στους εργαζόμενους της Μαρινόπουλος ένα ακόμη 10% του μισθού του Δεκεμβρίου και υπολείπεται να καταβληθεί το υπόλοιπο 60% (εξόφληση Δεκεμβρίου) αλλά και ο μισθός του Ιανουαρίου.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: