Οι αποδείξεις όποιου πληρώνει με πλαστικό χρήμα θα μπαίνουν σε λοταρία, όπως αποκάλυψε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η υφυπουργός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», υποστήριξε ότι μετά την έκδοση της κοινή υπουργικής απόφασης, η οποία θα αναφέρει τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που θα εγκαταστήσουν πρώτοι υποχρεωτικά συσκευές ηλεκτρονικής χρέωσης POS, θα ακολουθήσει η επόμενη η οποία θα αφορά τη λοταρία, μέσω της οποίας θα μοιράζονται, με διάφορες μορφές, 12 εκ. ευρώ κάθε χρόνο σε όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα.

Παράλληλα, τόνισε ότι το θεωρητικό σύστημα έχει ήδη καταρτιστεί και τώρα διαμορφώνεται το τεχνικό κομμάτι. Εξηγώντας πώς θα λειτουργεί το σύστημα πρόσθεσε ότι ο πολίτης μόλις κάνει τη συναλλαγή, αν κερδίσει θα έχει τη δυνατότητα επιπλέον αγορών, δηλαδή δεν θα παίρνει χρήματα στα χέρια του.

Οι κληρώσεις θα γίνονται ημερησίως, εβδομαδιαία ή μηνιαία και τα χρηματικά ποσά θα δίνονται ως δυνατότητα αγορών στα καταστήματα που έχουν εγκαταστήσει μηχανάκια καρτών.