Ανεβαίνει ο πήχης για τις τιμές του πετρελαίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/07/2018 - 09:37 | Author: Newsroom Ipaidia

Με το αμερικανικό αργό να σπάει το φράγμα των 75 δολαρίων, για πρώτη φορά από τα τέλη του 2014, και το μπρεντ να διατηρείται πολύ κοντά στα 80 δολάρια, οι ειδικοί αναθεωρούν προς τα επάνω τις εκτιμήσεις τους για τις . Οι προσπάθειες του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας δεν φαίνεται να μπορούν να ανακόψουν το ράλι, αφού μεγάλες ποσότητες ιρανικού αργού θα αποσυρθούν από την αγορά εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων στην Τεχεράνη, την ώρα που σοβαρά προβλήματα προσφοράς έχουμε τόσο στη Λιβύη όσο και στη Βενεζουέλα.

Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ διαμορφώνεται σήμερα στα 78,11 δολάρια το βαρέλια, αυξημένη κατά 0,4% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται 0,6% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο στα 74,7 δολάρια το βαρέλι. Στη συνεδρίαση της Τρίτης ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά τα 75 δολ., για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2014.

Η Bank of America Merrilly Lynch χτυπάει τώρα καμπανάκι. Όχι μόνο δεν βλέπει αποκλιμάκωση των τιμών, αλλά υπολογίζει ότι θα υπερβούν τα 90 δολάρια έως τα μέσα του 2019. Σε δημοσκόπηση του Reuters την ίδια ώρα, ειδικοί της αγοράς εκτιμούν ότι η μέση τιμή του πετρελαίου θα διαμορφωθεί φέτος στα 72,58 δολάρια- επίπεδα 1,3% υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη και ελαφρώς υψηλότερα σε σχέση με τη μέση τιμή της χρονιάς μέχρι στιγμής, που είναι στα 71,2 δολάρια το βαρέλι.

Αυτό σημαίνει ότι στην πράξη βλέπουν νέα, έστω και συγκρατημένη άνοδο, τους επόμενους μήνες και όχι πτώση των τιμών εξαιτίας της παρέμβασης του Ριάντ και της Μόσχας στην αγορά, που ετοιμάζονται μαζί και με άλλες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες να ρίξουν επιπλέον 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: