"Χωρίς εκπαιδευτικούς, άδειο πουκάμισο η έγκριση των ολιγομελών τμημάτων"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/09/2019 - 10:02 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ανακοινώθηκε η πρώτη, μαζική και «πολυδιαφημιζόμενη» φάση .

της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης

 

Δυστυχώς, όμως δεν καλύφθηκαν ούτε στο ελάχιστο αποδεκτό επίπεδο οι οξυμμένες ανάγκες των σχολικών μονάδων της Χίου (Α΄ Χίου), των Οινουσσών και των Ψαρών (Β΄ Χίου).

Στην Α΄ Χίου τα κενά, που καταγράφηκαν από το ΠΥΣΔΕ, ανήλθαν σε 37 πλήρους και 2 μειωμένου ωραρίου. Δηλώθηκαν τα 34 πλήρους ωραρίου (τα 3 δεν πρόλαβαν να δηλωθούν στην 1η φάση) και τα 2 μειωμένου. Με τη χθεσινή υπουργική απόφαση καλύφθηκαν μόνο τα 12 κενά πλήρους ωραρίου. Το ποσοστό κάλυψης δεν αγγίζει το 35%. Ενδεικτικά, για τα 6 κενά φιλολόγων προσλήφθηκαν 3 αναπληρωτές και για τα 5 κενά βιολόγων 2 αναπληρωτές.

Στη Β΄ Χίου (Οινούσσες & Ψαρά) τα κενά, που καταγράφηκαν από το ΠΥΣΔΕ, ανήλθαν σε 23 πλήρους ωραρίου. Με τη χθεσινή απόφαση καλύφθηκαν μόνο τα 8. Επίσης το ποσοστό κάλυψης προσεγγίζει το 35%.

Στην ειδική αγωγή, που αναμέναμε το μονίμων εκπαιδευτικών, ξεκινάει η σχολική χρονιά με πρόσληψη 18 αναπληρωτών, τη στιγμή που οι λελογισμένες ανάγκες σε ΣΜΕΑΕ και ΤΕ ανέρχονται σε 26 κενά.

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι, κάποιοι πανηγυρίζουν, μοιράζοντας καθρεφτάκια σε ιθαγενείς, την έγκριση ως ολιγομελών τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού των 15, 17 ή 20 μαθητών, αποσιωπώντας το επίδικο: «χωρίς εκπαιδευτικούς είναι άδειο πουκάμισο η έγκριση οποιουδήποτε τμήματος». Εμείς δε θα μείνουμε απαθείς σε αυτές τις πολιτικές, που μόνο σκοπό έχουν τη συρρίκνωση και την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης. Γι’ αυτό κι εμείς θα αγωνιστούμε για τη «λειτουργία» όλων των τμημάτων.

Loading...
  • ideascentral

    europalso