Βρεφονηπιοκόμοι: Εργαζόμενοι χωρίς κανονική άδεια δεν έχουν διακοπές εργασίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/12/2020 - 11:43 | Author: Newsroom Ipaidia

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης οι παιδαγωγοί θα επιστρέψουν κανονικά στους Παιδικούς Σταθμούς αμέσως μετά τη λήξη των διακοπών εργασίας των Χριστουγέννων στις 7/1/2021, σε αντίθεση με τον Απρίλιο που θα επέστρεφαν στις υπηρεσίες που είχαν μετακινηθεί και μετά τη λήξη των διακοπών εργασίας του Πάσχα, αναφέρει ο Σύλλογος Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας σε ανακοίνωση του.

Η ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αποτελεί Πανελλήνιο Πρωτοβάθμιο Όργανο των Βρεφονηπιοκόμων που έχουν αποφοιτήσει από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Αναγνωρίστηκε με την απόφαση 6206/12-12-2012 του Πρωτοδικείου Αθηνών και καταχωρήθηκε στα βιβλία αναγνωρισμένων σωματείων του με αριθμό μητρώου 29323 ειδ. 6160.

Απευθυνόμαστε με την παρούσα επιστολή σε εσάς για το ζήτημα των διακοπών εργασίας Χριστουγέννων των εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, οι οποίοι έχουν μετακινηθεί προσωρινά σε άλλες υπηρεσίες των Δήμων έπειτα από την αναστολή λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Σας είχαμε θέσει τον Απρίλιο το ίδιο ζήτημα, για τις διακοπές εργασίας του Πάσχα τότε, όταν στην προηγούμενη απαγόρευση λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών οι παιδαγωγοί που απασχολούνταν σε άλλες υπηρεσίες εργάστηκαν κανονικά αφού το Υπουργείο σας επικαλέστηκε τις έκτακτες ανάγκες που υπήρχαν αλλά και την κανονική λειτουργία των υπηρεσιών που είχαν μετακινηθεί.

Τότε είχαμε παρέμβει (με τα υπ’ αριθμ. 34/9-4-20 και 59/2-6-20 έγγραφά μας) και είχαμε ζητήσει να δοθούν οι μέρες του Πάσχα ως επιπλέον άδεια, θεωρώντας ότι από τη στιγμή που θα έληγαν οι έκτακτες συνθήκες, οι εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν παραπάνω δικαιούνται να λάβουν με την επιστροφή στις υπηρεσίες τους αύξηση των ημερών της άδειας που έχουν για λόγους δικαιοσύνης αλλά και για λόγους αναγνώρισης των σημαντικών κοινωνικών υπηρεσιών που προσέφεραν εν μέσω πανδημίας. Δυστυχώς όμως το αίτημά μας δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα αποδεκτό.

Σε συνέχεια λοιπόν των προηγούμενων παρεμβάσεων μας και με δεδομένο το γεγονός ότι οι μέρες που οι παιδαγωγοί εργάζονται παραπάνω δεν δίνονται ως επιπλέον άδεια, ζητάμε να λήξουν οι αποφάσεις μετακίνησης σε άλλες υπηρεσίες στις 23/12/2020 και οι εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών να έχουν τις διακοπές εργασίας (από 24/12/2020 έως 6/1/2021) που προβλέπονται στον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών (ΦΕΚ 4249/Β/2017).

Και αυτό γιατί τώρα σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης οι παιδαγωγοί θα επιστρέψουν κανονικά στους Παιδικούς Σταθμούς αμέσως μετά τη λήξη των διακοπών εργασίας των Χριστουγέννων στις 7/1/2021, σε αντίθεση με τον Απρίλιο που θα επέστρεφαν στις υπηρεσίες που είχαν μετακινηθεί και μετά τη λήξη των διακοπών εργασίας του Πάσχα.

Αλλά και γιατί δεν μπορεί οι εργαζόμενοι που δεν δικαιούνται βάσει νόμου την κανονική άδεια των υπολοίπων υπαλλήλων (παρ. 4 του άρθρου 55 του Ν. 3584/2007) επειδή έχουν διακοπές εργασίας, τελικά να μην έχουν διακοπές εργασίας ούτε το Πάσχα, ούτε τα Χριστούγεννα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία!  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: