Τράπεζα θεμάτων: Ποιους μαθητές αφορά – Πότε ξεκινάει

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/05/2020 - 20:25 | Author: Newsroom Ipaidia

Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», και το άρθρο 9 «Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας» για τα εξεταζόμενα μαθήματα των των μαθητών της Α′ και Β′ τάξης κάθε τύπου Λυκείου, καθώς και των απολυτήριων εξετάσεων της Γ′ τάξης κάθε τύπου Λυκείου επιλέγονται υποχρεωτικά θέματα εξετάσεων κατά το ήμισυ από Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (Τ.Θ.Δ.Δ.).

2. Η Τ.Θ.Δ.Δ συστήνεται και λειτουργεί στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.). Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του Ι.Ε.Π. ρυθμίζεται η οργάνωση και λειτουργία της Τ.Θ.Δ.Δ., καθώς και κάθε ειδικότερο θέμα σχετικό με για την εφαρμογή του παρόντος

Σύμφωνα με τα ανωτέρω η επιλογή θεμάτων από την «Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας» θα αφορά στους μαθητές κάθε τύπου Λυκείου, δηλαδή, Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου για τα μαθήματα στα οποία αυτοί θα εξετάζονται στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις τους.

Σύμφωνα με την 2η παράγραφο του άρθρου 98 του Σχεδίου Νόμου η ισχύς του άρθρου 9 αρχίζει για κάθε τύπο Λυκείου από το σχολικό έτος 2020-2021 για την Α′ τάξη, από το σχολικό έτος 2021-2022 για τη Β′ τάξη και από τοσχολικό έτος 2022-2023 για τη Γ′ τάξη.

Επομένως η Τράπεζα Θεμάτων θα έχει εφαρμογή στους μαθητές που σήμερα βρίσκονται στην Γ’ τάξη Γυμνασίου και από την ερχόμενη σχολική χρονιά (2020-2021) θα βρίσκονται στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια.

Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν όπως αναφέρονται όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ψήφισης του Σχεδίου Νόμου το οποίο μέχρι και 6 Μαΐου θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Η τράπεζα θεμάτων του ΙΕΠ  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: