Τη Δευτέρα ο τελικός του διαγωνισμού «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2019»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/05/2019 - 17:05 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Τη Δευτέρα 6 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τελικός του διαγωνισμού «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2019» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας», στις 3 μμ. Το πρώτο βραβείο θα απονείμει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος έχει θέσει υπό την αιγίδα του το πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης 2019».

Στον τελικό του διαγωνισμού θα βρίσκονται οι μαθητικές επιχειρήσεις που κατάφεραν να προκριθούν στις 10 καλύτερες της Ελλάδας, μεταξύ 160 Γυμνασίων και Λυκείων που συμμετείχαν φέτος στο project της «Εικονικής Επιχείρησης». Η νικήτρια μαθητική «επιχείρηση» θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και να διεκδικήσει διάκριση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Eυρώπης, που θα πραγματοποιηθεί 3-5 Ιουλίου στη Λιλ της Γαλλίας και στον οποίο συμμετέχουν 40 χώρες.

«Το έργο μας, να επιλέξουμε εκείνη την ημέρα, την καλύτερη μαθητική "επιχείρηση" που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, θα είναι πολύ δύσκολο καθώς και οι 10 είναι εξαιρετικές», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, Mάρκος Βερέμης, ο οποίος ηγείται και της κριτικής επιτροπής. «Από τις 9:30 το πρωί, θα παίρνουμε συνεντεύξεις από τα "στελέχη" των "επιχειρήσεων", θα κάνουν τα παιδιά επίσημη παρουσίαση στη σκηνή και το απόγευμα, όταν γίνει η ανακοίνωση του μεγάλου νικητή, θα σειστεί το Μέγαρο από τους πανηγυρισμούς ευτυχισμένων παιδιών», υπογράμμισε ο κ. Βερέμης και προσέθεσε: «Είναι μια μοναδική στιγμή για όλους μας και την προσμένουμε με ενθουσιασμό».

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του ΣEN/JA Greece και αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Junior Achievement Europe, Αργύρης Τζικόπουλος τόνισε: «Ο φετινός τελικός διαγωνισμός σηματοδοτεί μια νέα, αισιόδοξη και πολύ δυναμική εποχή για τα παιδιά "επιχειρηματίες" και το ΣΕΝ/JA Greece, δίνοντας έμπρακτα την ευκαιρία να αναδειχθεί και να αναγνωρισθεί δημόσια το έργο των μαθητών, καθηγητών και εθελοντών μέσα από διαδικασίες άμιλλας και αριστείας. Η υποστήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο πρόγραμμα και οι αναγνωρισμένες επιτυχίες του Junior Achievement παγκοσμίως μας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξουμε τις ζωές ολοένα και περισσότερων παιδιών και να κάνουμε τη θετική αλλαγή για τη χώρα μας».

«Αυτό που διαπιστώνουμε κάθε χρόνο όλο και περισσότερο είναι ότι τα παιδιά μέσω του προγράμματος της "Εικονικής Επιχείρησης" ανακαλύπτουν ικανότητές τους που -ενδεχομένως- ακόμα και τα ίδια να μη γνώριζαν ότι είχαν. Συνειδητοποιούν επίσης με ποιους τρόπους αυτές οι ικανότητες ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας: μαθαίνουν να θέτουν στόχους, να αναλαμβάνουν ρόλους ευθύνης στο πλαίσιο μιας ομάδας, να παίρνουν πρωτοβουλίες και κοινές αποφάσεις. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά καιευχόμαστε και στις 10 ομάδες που θα διαγωνιστούν καλή επιτυχία», ανέφερε η υπεύθυνη του προγράμματος, Ελένη Χελιώτη.

Κατά την επίσημη τελετή των βραβεύσεων, θα απονεμηθούν 4 βραβεία «Δημιουργικότητας», «Κοινωνικής Καινοτομίας», «Αξιοποίησης Νέων Τεχνολογιών» και «Ανάδειξης Τοπικής Κοινωνίας», βραβεία εθελοντισμού στην ΜetLife και την Εθνική Τράπεζα και τα βραβεία της 3ης, 2ης, και 1ης θέσης.

Οι 10 Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» που έχουν υλοποιήσει πολύ καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και διεκδικούν το πρώτο βραβείο του 2019 είναι: «Εράν Music» από το 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς, «Εύγε» από το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης, «Ποντοπόρεια – Hellenic Cargo Safety» από το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου, «Αnt» από το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, «Count-IT» από το Κολλέγιο Ανατόλια, «Duke's Firewatch» από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, «Euphoria» από το 1ο Γενικό Λύκειο Χολαργού, «Homo Ergo» από το Pierce Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, «Parking Lot Guard» από τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, «SAVeat» από το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού.

Ι.Κ.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso