Σχολεία – Ζαχαράκη: Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/09/2020 - 09:23 | Author: Newsroom Ipaidia

: Αναφερόμενη στην περίπτωση που εντοπιστεί κορωνοϊού στις σχολικές αίθουσες, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε ότι θα κλείνει το τμήμα, στο οποίο εντοπίστηκε το κρούσμα, και όχι ολόκληρο το σχολείο.

– Μέτρα

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η κ.Ζαχαράκη τόνισε ότι όλα θα είναι έτοιμα τη Δευτέρα για την επιστροφή των παιδιών στα .

Διευκρίνησε ότι τα σχολεία έχουν επαρκή αριθμό για να προμηθεύσουν τους μαθητές τους, ωστόσο τα παιδιά θα πρέπει να έχουν και δική τους μάσκα στο σχολείο για παν ενδεχόμενο.

«Αν μια περιοχή βρίσκεται σε μια περίοδο που είναι έντονες οι περιπτώσεις των κρουσμάτων, εκεί πιθανότατα να κλείνει το σχολείο», επεσήμανε.

Όσον αφορά στους αρνητές της μάσκας και τους γονείς που δηλώνουν ότι θα στείλουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα στο σχολείο, η υφυπουργός είπε ότι οι δύσκολοι μήνες της πανδημίας που περάσαμε τον χειμώνα θα πρέπει να γίνουν παρακαταθήκη για το μέλλον και θα πρέπει να συνεχίσουμε να ακούμε τους επιστήμονες.

«Οι κανόνες που ορίζονται δεν είναι ιδανικοί για να ξεκινήσουν τα παιδιά το σχολείο, είναι όμως το απαραίτητο», προσέθεσε η υφυπουργός Παιδείας.

Διαβάστε ακόμη:

Άνοιγμα σχολείων: Αρνητές της μάσκας – Η νέα επικίνδυνη τάση  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: