: Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφέρθηκε στο που έρχεται από αύριο στην Αττική. Δείτε στο ipaidia.gr τι είπε για τα σχολεία.

Τα λάθη της διαχείρισης της πανδημίας

Μιλώντας για τα νέα σκληρότερα μέτρα τα οποία τίθενται σε ισχύ στην Αττική από την Πέμπτη (11/2) με και λιανεμπόριο ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε:

«Για να έχουμε αποτελέσματα σε όλους τους τομείς, μικρότερη χρονική διάρκεια και να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τα δύο πλεονεκτήματα που έχουμε μπροστά μας δηλαδή τον καιρό που θα βελτιωθεί ο καιρός και τον Μάρτιο που υπάρχει η προοπτική παραλαβής πολλών εμβολίων, έτσι ώστε να εμβολιαστεί ένα ικανοποιητικό μέρος του πληθυσμού.

Εάν αναγκαζόμασταν να πάμε στο μετά από λίγο καιρό θα είχαμε πάλι μια βασανιστική διαδικασία με πολύ αργό αποτέλεσμα, όπως είχαμε το φθινόπωρο».

Ο ίδιος  επίσης υποστήριξε ότι έως τις 28 Φεβρουαρίου θα υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και ότι δεν θα έχουμε την επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας που είχαμε το φθινόπωρο.

Κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού: Ποιά είναι κλειστά σήμερα 10/2 – Λίστα

Σχολεία – Παυλάκης: Θα πρέπει να μείνουν κλειστά τέσσερις βδομάδες

Lockdown – Σταμπουλίδης: Μετακινήσεις μόνο στον δήμο μας με τον κωδικό 6

Απαντώντας τώρα στο αν ήταν λάθος το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε:

«Έχουμε δει πως όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες, συμμετέχουν στην διάδοση του ιού. Έχουμε να κάνουμε με έναν ιό ο οποίος αλλάζει ταχύτατα και απαιτείται μία πιο γρήγορη απάντηση, ενώ έχουμε και μια κοινωνία η οποία είναι εξουθενωμένη. Τα παιδιά νοσούν ελαφρά, κινδυνεύουν λίγο αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν μεταδίδουν τον ιό, καθώς τα στοιχεία αλλάζουν συνεχώς.

Όλοι είμαστε στο ίδιο καράβι που κλυδωνίζεται από μια πρωτόγνωρη καταιγίδα. Ας δούμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να συντομεύσουμε όσο το δυνατόν αυτή την περιπέτεια.

Και ως κοινωνία και ως πολιτεία φερόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αναζητώντας πάντα μια ισορροπία που είναι εξαιρετικά δύσκολη. Δεν θα υπήρχε τρόπος να εξαιρεθούμε από αυτό που συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο».