Σταθερά στηρίζει το δημόσιο σχολείο η Περιφέρεια Αττικής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/08/2018 - 18:04 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Αρωγός στο δημόσιο σχολείο παραμένει σταθερά η Περιφέρεια Αττικής και απευθύνει πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την αναβάθμιση του σχολικού εξοπλισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020.

Συγκεκριμένα, καλεί την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ τομέα Παιδείας του αρμόδιου υπουργείου να υποβάλει προτάσεις στο Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020 για αυτήν τη δράση, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 7.020.000 ευρώ.

Η δράση εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 11 («Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης»), ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και πλέον, μετά και τη συγκεκριμένη πρόσκληση, εμφανίζει ενεργοποίηση 100% σε σχέση με τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό.

Στόχος η διεύρυνση της χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας.

Η δράση αποσκοπεί στην ενίσχυση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής δομής των δημόσιων γενικών και επαγγελματικών σχολείων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τουλάχιστον 2.500 σπουδαστές θα έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε σύγχρονες τεχνολογίες.

Στόχος της πρόσκλησης είναι να διευρυνθεί η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στα σχολεία, «συνθήκη πλέον αναγκαία στη σημερινή εποχή που η εξέλιξη της τεχνολογίας κινείται με καταιγιστικούς ρυθμούς» τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής. Παράλληλα, θα καταστήσει το σχολείο καινοτόμο και ελκυστικό για τους μαθητές, ενώ θα προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση.

Η ενίσχυση της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στα σχολεία, εκτός του ότι βοηθάει στην αντιμετώπιση της πρόωρης εγκατάλειψης που αποτελεί βασική κατευθυντήρια οδηγία της ΕΕ στην προγραμματική περίοδο 2014-2020, συμβάλει καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό της διδακτικής διαδικασίας, στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης αλλά και δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες και για την επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών.

Loading...


  • europalso   ideascentral