ΨΗΦΙΣΜΑ από το Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Κεντρικής Μακεδονίας

Στις 8 Οκτωβρίου 2018, η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) του ΟΗΕ εξέδωσε ειδική έκθεση ζητώντας τη διατήρηση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης κάτω από 1,5 ° C. Ήταν μια κλήση αφύπνισης προς τον κόσμο ότι το παράθυρο για την αποφυγή μη αναστρέψιμης κλιματικής αλλαγής κλείνειγρήγορα.

Στις 15 Μαρτίου 2019 τα παιδιά του κόσμου συμμετείχαν σε μία παγκόσμια αποχή από τα μαθήματα τους απαιτώντας δραστικά μέτρα που να εξασφαλίζουν ότι το μέλλον τους δεν θα είναι ένα μέλλον κλιματικών καταστροφών και επακόλουθης πείνας, αρρώστιας, προσφυγιάς και πολέμων. 1,5 εκατομμύριο και πλέον διαδήλωσαν στους δρόμους του κόσμου για τη σωτηρία του πλανήτη στη μεγαλύτερη κλιματική παγκόσμια διαδήλωση μέχρι τώρα.

Για να έχουμε πιθανότητες να παραμείνουμε κάτω από 1,5 ° C της θέρμανσης, χρειάζονται δραστικά μέτρα και μεταφορά χρημάτων που θα αντικαθιστούν άμεσα τη χρήση των ορυκτών καυσίμων με εναλλακτικές μορφές ενέργειας, ένα καινούριο GreenNewDeal. Ενναλλακτικές τεχνικές λύσεις υπάρχουν, αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγή πολιτικών αποφάσεων.

Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Κεντρικής Μακεδονίας γνωρίζει ότι οι όποιες κλιματικές καταστροφές –εάν τις αφήσουμε να γίνουν- θα είναι πιο επιβλαβείς και δύσκολες για τους πιο αδύναμους της κοινωνίας και σίγουρα και για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες με τα οποία εργάζεται –συνεργάζεται. Θεωρεί χρέος του να πάρει θέση σε αυτό το ζήτημα.

Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Κεντρικής Μακεδονίας συμπαρίσταται στα παιδιά του κόσμου που αγωνίζονται για το μέλλον τους, συμπαρίσταται στα παιδιά μας.