Ψήφισμα ΠΑΣΣΔΕ για την αδιαφάνεια στις προσλήψεις εκπαιδευτών ΙΕΚ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/09/2018 - 12:35 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Συμβούλων και Ωρομίσθιων Καθηγητών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε.), με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας του Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. σχετικά με την αδιαφάνεια στις Ι.Ε.Κ. συγκλήθηκε έκτακτα στις 10/9/2018 και αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Το Δ.Σ. του Π.Α.Σ.Σ.Δ.Ε., αρκετά μέλη του οποίου εργάζονται παράλληλα και σε Ι.Ε.Κ., συμφωνεί με το σκεπτικό της προαναφερθείσας επιστολής και εκφράζει την υποστήριξή του προς τα αιτήματα που περιλαμβάνονται σ’ αυτήν. Πράγματι, παρά τη σχετική βελτίωση που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια ως προς την διαφάνεια στις προσλήψεις εκπαιδευτών Ι.Ε.Κ., σημαντικά προβλήματα παραμένουν:

Ο έλεγχος των δικαιολογητικών και η μοριοδότηση δεν γίνεται κεντρικά απ’ το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., αλλά από τα κατά τόπους Ι.Ε.Κ., με αποτέλεσμα αρκετά λάθη, ακούσια ή εσκεμμένα.
Στα προσωρινά αποτελέσματα αναφέρεται μόνο η συνολική και όχι η ανά κριτήριο μοριοδότηση των υποψηφίων, καθιστώντας αδύνατη την υποβολή συγκεκριμένων και τεκμηριωμένων ενστάσεων κατά άλλων υποψηφίων.
Η ανάθεση μαθημάτων εξακολουθεί να γίνεται από τους διευθυντές των και να μην δημοσιοποιείται, ενώ έχει παρατηρηθεί συχνά στο παρελθόν να προτείνονται σε υποψήφιους με χαμηλότερη σειρά στους αξιολογικούς πίνακες περισσότερες ώρες απ’ ότι σε ευρισκόμενους σε υψηλότερες θέσεις. Σε αυτά έρχεται τώρα να προστεθεί και η μη αναφορά των ονομάτων των υποψηφίων στα προσωρινά αποτελέσματα, επιδεινώνοντας την κατάσταση.

Το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε. ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να προβλέπεται η δημοσίευση των ονομάτων των υποψηφίων στην επόμενη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ωρομίσθιους καθηγητές και συμβούλους , ώστε να μην υπονομευθεί το υφιστάμενο διαφανές πλαίσιο προσλήψεων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Loading...


  • europalso   ideascentral