Προβληματική η διδασκαλία των Θρησκευτικών μέσω των «Φακέλων Μαθήματος»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/09/2017 - 19:15 | Author: Newsroom Ipaidia

 Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο άρθρο του Ορθοδόξου Τύπου που κυκλοφορεί (22.09.2017) «ὁ κ. Σταῦρος Γιαγκάζογλου ἐξελέγη Ἐπ. Καθηγητής εἰς τὴν ἕδραν τῆς Δογματικῆς εἰς τὸ Τμῆμα Θεολογίας τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς Ἀθηνῶν (18.09.2017)».

Είχε προηγηθεί αποχαιρετιστήριο μήνυμά του προς τους Σχολικούς Συμβούλους Θεολόγων όλης της χώρας με το οποίο τους ενημέρωνε ότι δεν ανήκει πλέον στο προσωπικό του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).
Στη Θεολογική Σχολή Αθηνών πλέον μετακινείται ο Σταύρος Γιαγκάζογλου αφήνοντας πίσω του και στους Θεολόγους των σχολείων τα αλλοιωμένα Θρησκευτικά με τους απαράδεκτους σε περιεχόμενο και δομή «Φακέλους Μαθήματος».

Επιτακτική καθίσταται πλέον η ανάγκη απόσυρσης από την καθημερινή σχολική ζωή των Φακέλων αυτών και η επανεκτύπωση και αποστολή στα σχολεία άμεσα των βιβλίων Θρησκευτικών που χρησιμοποιούνταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η αναστάτωση που επικρατεί στους κόλπους των Θεολόγων είναι μεγάλη και αφορά στην καθημερινή διδασκαλία του θρησκευτικού μαθήματος και δεν αποτελεί απλώς θεωρητική συζήτηση για τον προσανατολισμό του μαθήματος. Η αποστολή στα σχολεία των εκτυπωμένων «Φακέλων μαθήματος» έκανε το πρόβλημα αισθητό ακόμη και σε εκείνους που δεν είχαν μπει μέχρι σήμερα στον κόπο να μελετήσουν το περιεχόμενο τους μέσω των διαδικτυακών δημοσιεύσεων του.

Καθώς πλέον οι «Φάκελοι Μαθήματος» είναι τυπωμένοι είναι χρέος όλων των Ιεραρχών αλλά και όσων ειλικρινά αγωνιούν για τα Θρησκευτικά να τους μελετήσουν. Η μελέτη τους δεν απαιτεί πλέον σύνδεση στο ίντερνετ, ούτε γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή τις οποίες πολλοί ηλικιωμένοι κυρίως Ιεράρχες δεν διαθέτουν. Τότε θα αντιληφθούν όλοι το μέγεθος του προβλήματος και την επιτακτική ανάγκη επαναφοράς των προηγούμενων βιβλίων Θρησκευτικών.

Loading...


  • europalso

    ideascentral