Πρόσκληση για εγγραφές στο ΓΕΕΛ-Γυμνάσιο Νεάπολης.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/08/2013 - 17:19 | Author: Newsroom Ipaidia

Πρόσκληση για εγγραφές στο ΓΕΕΛ-Γυμνάσιο Νεάπολης.

Το ΓΕΕΛ Νεαπόλεως λειτουργεί από το σχολικό έτος 1994-1995 και από το σχολικό έτος 2007-2008 έχει προστεθεί η λειτουργία του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου.

Το ΓΕΕΛ-Γυμνάσιο Νεαπόλεως είναι δημόσιο σχολείο και ανήκει στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση του ΥΠΑΙΘΠΑ. Χορηγεί ισότιμους τίτλους σπουδών με τα υπόλοιπα ημερήσια Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια. Στο Λύκειο λειτουργεί Θεωρητική, Τεχνολογική και Θετική Κατεύθυνση.

Το σχολείο μας διαθέτει ξεχωριστή ταυτότητα. Βασικοί στόχοι λειτουργίας του αποτελούν η καλλιέργεια της προσωπικότητας των μαθητών του και η ανάπτυξη της εκκλησιαστικής συνείδησης και ζωής με πνεύμα αγάπης, ευθύνης, ελευθερίας, διαλόγου και συνεργασίας. Το ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών του σχολείου καθορίζεται από ΥΑ και δεν διαφέρει από το πρόγραμμα των υπολοίπων Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων εκτός από ειδικά θεολογικά μαθήματα και τη Βυζαντινή Μουσική. Παράλληλα, για όσους μαθητές το επιθυμούν, εκτός σχολικού ωραρίου, διδάσκεται το μάθημα της Αγιογραφίας, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 140686/Α2/7-12-2011 απόφαση της Δ/νσης Εκκλ/κής Εκπ/σης. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος χορηγεί στον πρώτο βαθμολογικά μαθητή του Γυμνασίου και στον πρώτο του Λυκείου (ανεξαρτήτως τάξεως) ως βραβείο το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ κατ΄ έτος. Επιπροσθέτως η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως προσφέρει ως ηθική επιβράβευση την χωρίς κόστος διαμονή σε όσους μαθητές του σχολείου έχουν αριστεύσει για μια κατασκηνωτική περίοδο στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Το σχολείο μας στεγάζεται από το σχολικό έτος 2011-2012 στην οδό Νικολάου Καπάτου 6 στην Ξηροκρήνη. Διαθέτει μεγάλες αίθουσες, υπερσύγχρονο Εργαστήριο Πληροφορικής, Δανειστική Βιβλιοθήκη με 6.500 τίτλους βιβλίων, οργανωμένο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, κλειστό Γυμναστήριο και αίθουσα Εκδηλώσεων – Πολλαπλών χρήσεων. Για τις επιμέρους δραστηριότητες του σχολείου μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα μας http://lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr.

Εγγραφές πραγματοποιούνται στο σχολείο καθημερινά μέχρι τέλος Ιουνίου και στις αρχές Σεπτεμβρίου. Δικαιολογητικά εγγραφής: α) αίτηση κηδεμόνα του μαθητή ή του ιδίου, εφόσον είναι ενήλικος, β) συστατική επιστολή Ορθόδοξου Μητροπολίτη, γ) τίτλος σπουδών (Απολυτήριο Δημοτικού, εάν ο μαθητής πρόκειται να εγγραφεί στην Α΄ Γυμνασίου, και Απολυτήριο Γυμνασίου, εάν ο μαθητής πρόκειται να εγγραφεί στην Α΄ Λυκείου).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310735717.

Loading...
  • europalso

    ideascentral