Πανελλήνιες 2018: Τα μυστικά των υποψηφίων που πρώτευσαν στις εξετάσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/06/2018 - 16:50 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Δύο αριστούχοι, πλέον φοιτητές της Ιατρικής μιλούν στο protothema.gr για την επιτυχία τους – Ο Τσουρούς Μάριος Ιωάννης αλλά και ο Ιάσωνας Τζιέρας αποκαλύπτουν τα όνειρά τους

Τα όνειρα και τα σχέδιά τους αποκαλύπτουν οι «πρώτοι των πρώτων», όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε όσους συγκεντρώνουν τις υψηλότερες στις . Οι υποψήφιοι, ξεπερνώντας τα 19.000 μόρια κατάφεραν να κάνουν πράξη τα σχέδια τους με μελέτη, οργάνωση και πίστη στα όνειρά τους.

Ο Τσουρούς Μάριος Ιωάννης συγκέντρωσε 19.254 και αναμένεται να εισαχθεί ανάμεσα στους πρώτους στην Ιατρική . Ο αριστούχος απόφοιτος της Λεοντείου Νέας Σμύρνης επέλεξε την Ιατρική, όπως λέει στο «protothema.gr»γιατί έχει οικογενειακή παράδοση με δύο γονείς γιατρούς.

«Γνωρίζω από τα μέσα το επάγγελμα» λέει ο 17χρονος Μάριος, ο οποίος ήταν αποφασισμένος να μπει στην Ιατρική για να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Πιθανότατα θα γίνει χειρούργος, όπως λέει ο ίδιος ο αριστούχος, ο οποίος μελετούσε ακόμα και 8 ώρες ημερησίως για να κάνει τα σχέδια του πραγματικότητα. Ως «μυστικό» επιτυχίας θεωρεί τη γυμναστική που εκτονώνει την πίεση από το διάβασμα, αλλά θεωρεί και σημαντικό ο υποψήφιος να κρατήσει και κάποια από τα ενδιαφέροντά του. Ο Μάριος υπογραμμίζει ότι ο μαθητής δεν πρέπει να αφήνει κενά γιατί θα τον εμποδίσουν στην πορεία . Θεωρεί συστατικό επιτυχίας την καλή διατροφή και την έλλειψη άγχους καθώς και τις συνεχόμενες επαναλήψεις.

Όσον αφορά στο αν θα μείνει στην Ελλάδα μετά τις σπουδές ο Μάριος επισημαίνει οτι θα ήθελε να μείνει στην Ελλάδα αλλά δεν αποκλείει και την πιθανότητα του εξωτερικού.

Ο Ιάσωνας Τζιέρας συγκέντρωσε 19.056 και είναι απόφοιτος από τι 1ο Λύκειο Γλυφάδας. Θα εισαχθεί στην Ιατρική σχολή και όπως λέει ο ίδιος συνδυάζει την ερευνητική διαδικασία και την κοινωνική προσφορά. «Διάβαζα όλη μου τη ζωή από τα πρώτα μου βήματα για να πετύχω τον στόχο μου” εκμυστηρεύεται ο αριστούχος νέος. «Δεν άφησα ποτέ κενά. Θα ήθελα να πάω για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και στη συνέχει να φέρω την τεχνογνωσία στη χώρα μου», λέει ο Ιάσωνας.

Πανελλήνιες 2018: Ειδική εφαρμογή για τον υπολογισμό των μορίων 2018

Βάσεις 2018: Αριθμός των εισακτέων στις Σχολές Αστυνομίας

Results.it.minedu.gov.gr: Αποτελέσματα – βαθμολογίες Πανελληνίων 2018

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso