ΟΤΑ: «Η επόμενη ημέρα στα σχολεία θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/05/2020 - 12:08 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Πυρετός προετοιμασίας αλλά και παρεμβάσεων στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων την ερχόμενη Δευτέρα. Συγκεκριμένα εκτελέστηκαν εργασίες σε αίθουσες και γραφεία καθηγητών, όπου είχαν επισημανθεί από τους διευθυντές των σχολείων κατά το προηγούμενο διάστημα, έγινε ανάπλαση των αύειων χώρων, διόρθωση φθαρμένων δαπέδων, τοποθέτηση ηλεκτρικών ραμπών ΑΜΕΑ κ.α. Παράλληλα ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση προκατασκευασμένης αίθουσας σε χώρο νηπιαγωγείου στη Νέα Χαλκηδόνα, για την κάλυψη μεγάλου αριθμού παιδιών των νηπιαγωγείων της περιοχής, που στεγάζονταν στον προθάλαμο.

«Προσπαθήσαμε με τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας να εκμεταλλευθούμε τη συγκεκριμένη συγκυρία, ώστε η επόμενη ημέρα στα σχολεία της πόλης μας να είναι καλύτερη από την προηγούμενη», λέει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Κανταρέλης και προσθέτει: «Αυτή την περίοδο επεξεργαζόμαστε τη μελέτη ενός έργου προϋπολογισμού περίπου 500.000 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνονται συνολικά τα αιτήματα των διευθυντών και των σχολικών επιτροπών και η οποία φιλοδοξούμε να υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια της θερινής διακοπής της λειτουργίας των σχολείων. Επιδιώκουμε έτσι να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες και την 1η Σεπτέμβρη οι σχολικές μας μονάδες να είναι πιο όμορφες και πιο λειτουργικές σε σχέση με το παρελθόν».

Από η δική του μεριά, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Τάσος Κωνσταντινίδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Εν όψει της σταδιακής επανέναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων, έχουν προβλεφθεί επιπλέον προμήθειες αντισηπτικών και ειδών ατομικής προστασίας, όπως και ειδών καθαρισμού, απολυμαντικών, γαντιών κ.λ.π., ώστε να καλυφθούν πλήρως και σύμφωνα με τις οδηγίες, οι ανάγκες των σχολείων της πόλης μας. Στη διάθεση των σχολικών επιτροπών θα τεθούν επιπλέον ποσότητες ειδών αντιμετώπισης του κορονοϊού, που αναμένονται και προέρχονται από το Υπουργείο, την Περιφέρεια Αττικής και από χορηγίες ιδιωτών».

Και αφού ανέφερε τις εργασίες επισκευών που διενεργήθηκαν γενικότερα σε σχολεία του δήμου κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας τους, κατέληξε λέγοντας: «Η ασφαλής επαναλειτουργία των σχολείων και η διασφάλιση των καταλλήλων συνθηκών για την προστασία της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων του δήμου στις σχολικές μονάδες μας, αποτελεί συνεχή και ακατάπαυστη μέριμνα της δημοτικής Αρχής».

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: