ΟΠΙ: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πύργος

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/02/2016 - 13:56 | Author: Newsroom Ipaidia

«Πνευματική Ιδιοκτησία και Εκπαίδευση»

Η Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας,

και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ)

διοργανώνουν ενημερωτικό σεμινάριο

την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 17:00 –

20:00 πμ.

στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Το σεμινάριο έχει σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών του νομού Ηλείας σχετικά με το το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» που εκπόνησε ο ΟΠΙ για τη σημασία του έργου των δημιουργών (συγγραφέων, εικαστικών, φωτογράφων, μουσικοσυνθετών, δημιουργών λογισμικού, κλπ.) και δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων (τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών, εκδοτών, παραγωγών ταινιών και δισκογραφικών εταιρειών). Η σημασία των δικαιωμάτων αυτών είναι στενά συνυφασμένη με το ρόλο ανθρώπων και εταιρειών στην πολιτιστική άνθιση μίας χώρας, στην αύξηση και ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν βασικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων. Επίσης θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενώ θα συμμετάσχει με παρεμβάση ο Χαράλαμπος Δαραδήμος, εικαστικός – εκπαιδευτικός.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας (κα Ευγενία Ηλιοπούλου): τηλ. 26210 40283, e-mail: [email protected]

Για πληροφορίες σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, τα ενημερωτικά σεμινάρια του ΟΠΙ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και για να κατεβάσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΟΠΙ www.opi.gr

Η προώθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος γίνεται με την υποστήριξη του OHIM (OfficefortheHarmonizationintheInternalMarket).

Loading...


  • europalso   ideascentral