ΟΛΜΕ: Αίτημα συνάντησης με πολιτικά κόμματα για τις εκλογές αιρετών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/10/2020 - 17:33 | Author: Newsroom Ipaidia

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ κατέθεσε αιτήματα άμεσης συνάντησης με τα 6 πολιτικά κόμματα της Βουλής προκειμένου να τα ενημερώσει, για της ηλεκτρονικές εκλογές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα επιθυμούσε άμεση συνάντηση μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τα φλέγοντα ζητήματα της δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά και για το σημαντικότατο θέμα που έχει προκύψει με τις ενέργειες της Υπουργού Παιδείας, οι οποίες αφορούν τις εκλογές των εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Υπενθυμίζουμε πως Η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ζητούν Την αναβολή των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια του ΥΠΑΙΘ, και όχι την διεξαγωγή τους ηλεκτρονικά, με ταυτόχρονη παράταση της θητείας των αιρετών, έως ότου υπάρξουν οι κατάλληλες και ασφαλείς υγειονομικές συνθήκες για τη διενέργεια τους. Οι Ομοσπονδίες έχουν αποσύρει τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων.

Το ΥΠΑΙΘ από την πλευρά του έχει ανακοινώσει τη διεξαγωγή των εκλογών  ηλεκτρονικά μέσω της Ψηφιακής Κάλπης ΖΕΥΣ. Σήμερα μάλιστα Τροπολογία με αριθμό 537/95 26.10.2020 κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας, με θέμα Εξουσιοδοτική διάταξη για τη ρύθμιση θεμάτων σχετικά με τη διενέργεια των εκλογικών διαδικασιών κατ’ εφαρμογή του π.δ. 1/2003.

Με την εν λόγω Τροπολογία παρέχεται στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων η ευχέρεια με Απόφασή της να καθορίζονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες για τη διενέργεια των εκλογικών διαδικασιών με ηλεκτρονική ψηφοφορία, ανεξαρτήτως αν και σε ποιο στάδιο εκκρεμούν.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: