Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος απέστειλε επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αχτσιόγλου, την Αναπληρώτρια Υπουργό κ. Φωτίου, τον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας κ. Καρέλλα και τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου, ζητώντας ταυτόχρονα και συνάντηση.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κυρίες/Κύριοι Υπουργοί, κ. Γενικέ Γραμματέα,
Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Βόλου, είναι Δημόσιο Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας. Στο σχολείο φοιτούν 55 έφηβοι μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κατανεμημένοι σε 3 εργαστήρια: «Κηπουρικής-Ανθοκομίας», «Αγγειοπλαστικής – Ψηφιδογραφίας», «Ζαχαροπλαστικής – Μαγειρικής – Τουριστικών Επαγγελμάτων».

Βασικός στόχος του σχολείου μέσα από πλήθος προγραμμάτων και δράσεων είναι η ομαλή κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των μαθητών καθώς και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων του κάθε μαθητή. Η σχολική μονάδα μεριμνά για την υλοποίηση αρκετών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων προκειμένου να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα σπουδών αλλά και να υποστηριχθεί η κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών.
Ανασταλτικό παράγοντα ωστόσο, στην υλοποίηση των δράσεων εκτός σχολικής μονάδας αποτελεί η έλλειψη ιδιόκτητου ειδικά διαμορφωμένου οχήματος. Η μετακίνηση των μαθητών προς και από το σχολείο γίνεται με μισθωμένα μεταφορικά μέσα από την Περιφέρεια με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και για την ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας. Όλες οι υπόλοιπες μετακινήσεις των μαθητών για εκπαιδευτικούς λόγους και για θέματα προεπαγγελματικής εκπαίδευσης αλλά και για την πρακτική άσκηση σε εργασιακούς χώρους γίνονται με μεταφορικά μέσα που είτε παραχωρούνται στο σχολείο περιστασιακά, είτε μισθώνονται από το ίδιο το σχολείο ή τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών.

Για τους παραπάνω λόγους, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου ανέλαβε μία σημαντική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Κατάρτισης Βόλου να αποκτήσει το δικό του ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο που θα μεταφέρει τους μαθητές τόσο στο σχολείο, όσο και στις δραστηριότητες εκτός σχολείου, με τίτλο «Μετακίνηση για Ένταξη».
Η πρωτοβουλία, η οποία στηρίζεται από το σχολείο, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων και απευθύνεται τόσο στους πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες του τόπου, όσο και στους πολίτες, αφορά την πώληση κουπονιών του ενός (1) ευρώ ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια για την αγορά λεωφορείου. Το κόστος του ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου για τη μεταφορά παιδιών με αναπηρία σε αμαξίδια, υπολογίζεται στα 65.000 €.

Κύριοι Υπουργοί, Υφυπουργοί και Γενικοί Γραμματείς
Επειδή, η ουσιαστική ενίσχυση των δομών Πρόνοιας είναι πρωταρχική ευθύνη της Πολιτείας.
Επειδή, το ΕΕΕΚ Βόλου επιτελεί σημαντικό έργο στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης των Ατόμων με Αναπηρία και παλεύει χρόνια για την απόκτηση ενός λεωφορείου.

Επειδή, η Κεντρική Διοίκηση οφείλει να συνδράμει έμπρακτα στις προσπάθειες στήριξης και διευκόλυνσης της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία.

Σας παρακαλώ να εξετάσετε το κάλεσμά τους για οικονομική βοήθεια στην απόκτηση του σχολικού λεωφορείου, καθώς και το ενδεχόμενο οικονομικής συνδρομής εκ μέρους του Υπουργείου σας, ώστε να καταφέρουν οι μαθητές του ΕΕΕΚ να το αποκτήσουν προκειμένου να διευκολύνονται στις δραστηριότητές τους.

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ