Μπαμπινιώτης: «Γκρι αποχρώσεις τζόγου η κλήρωση των σημαιοφόρων»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/10/2017 - 16:23 | Author: Newsroom Ipaidia

Ο μιλά αποκλειστικά στο Newsbomb.gr για τα νέα δεδομένα και τις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο χώρο της Παιδείας, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι «οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν μπορεί να καταργηθούν».

Αμέλια Αναστασάκη

Γλωσσολόγος, φιλόλογος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διετέλεσε Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 1987 είναι και πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων). Το ευρύ κοινό τον γνώρισε από το Λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας που κυκλοφόρησε το 1998, αλλά και από τις τηλεοπτικές του εκπομπές για τη Γλώσσα στην κρατική τηλεόραση.

 Ξεκάθαρα το όνομά του έχει συνδεθεί με τη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας. Ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, επιλέγει να μιλά όταν υπάρχει λόγος, πόσο μάλλον τη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, καθώς η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ετοιμάζεται να αλλάξει το σύστημα των εξετάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ στις σκέψεις του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται και η κατάργηση της πρωινής  προσευχής στα σχολεία.

«Η νέα γενιά των Ελλήνων είναι περισσότερο μορφωμένη και λιγότερο καταρτισμένη, εξαιτίας του καταιγισμού των πληροφοριών», λέει με νόημα στο Newsbomb.gr ο κ. Μπαμπινιώτης, ενώ τονίζει ότι «η γλώσσα μας είναι δύναμη και ταυτόχρονα αδυναμία μας».

«Η κυβέρνηση πάει να μετατρέψει την τρίτη σε φροντιστήριο για το Πανεπιστήμιο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο καθηγητής Γλωσσολογίας, ενώ προσθέτει ότι «υπάρχουν πολλές κυβερνητικές εξαγγελίες με περιορισμένη μελέτη θεμάτων».

Με την επιλογή στα δημοτικά σχολεία μέσω καταστρατηγείται μία ομηρική αρχή, μία πανάρχαιη ελληνική αρχή, το Αιέν αριστεύειν, είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

 

Loading...
  • thessalias

    ideascentral

    europalso