ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/02/2016 - 12:07 | Author: Newsroom Ipaidia

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟY

ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Τ. ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΖΑΚΥΝΘΟΥ Κ. ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΟ ΔΙΕΥ/ΝΣΗ ΔΕΥ/ΘΜΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΑΝΤΙΠΕ/ΡΧΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ 21-01-16

ΘΕΜΑ: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Κ. Διευθυντά , μετά από ενημέρωση που είχαμε από γονείς, αλλά και από έρευνα που πραγματοποίησε το Δ.Σ.του Συλλόγου διαπιστώσαμε ότι η μεταφορά των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου δεν γίνεται σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία.

Συγκεκριμένα:

1. Ο ανάδοχος ( σύμβαση στις 11-12-2015) δύο δρομολογίων μεταφοράς μαθητών του Μουσικού Σχολείου ΚΤΕΛ Ζακύνθου συνεχίζει παρά τις επανειλημμένες προφορικές εκκλήσεις μας τόσο προς εσάς όσο και προς τον υπευθυνο δρομολογίων του ανάδοχου , να :

α) Να εκτελεί τα σχολικά δρομολόγια με λεωφορεία που εκτελούν αστικά δρομολόγια που έχει σαν αποτέλεσμα :

i) Την παρουσία προσώπων πέρα από αυτό που προβλέπεται ( αρθρο 26 παρ. 4α )

ii) Να εκτελούν τις μεταφορές λεωφορεία διαφορετικά από αυτά που έχουν δηλωθεί ( Αρθρ. 26 παρ. 4 δ) στην σύμβαση που υπεγράφη στις 11-12-2015( Αριθ. κυκλ. ΖΑΖ 7490 και ΚΥΗ 3632) και ως εκ τούτου να μην τηρούνται οι προυποθέσεις για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών που αναφέρονται στο άρθρο 26 παρ. 8 α,β,γ,ε,στ,η, και παρ. 9 α,β,γ,δ, .

β)Η επιβίβαση και αποβιβαση των μαθητών συνεχίζεται να γίνεται επί της οδού τεμπονέρα (ποτάμι)που είναι δρόμος μεγάλης κυκλοφορίας, χωρίς καμμιά πρόνοια για την προστασία των παιδιών από τα διερχόμενα οχήματα και όχι σε ασφαλή χώρο που έχει προτείνει ο Σύλλογος Γονέων και είναι ο χώρος μπροστά από το κοινωνικό εστιατόριο.

Κ. Διευθυντά και το προηγούμενο χρονικό διάστημα που το ΚΤΕΛ Ζακύνθου ήταν εξολοκλήρου ανάδοχος της μεταφοράς των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου , είχαμε διαπιστώσει τα ίδια προβλήματα με σήμερα και σας είχαμε ενημερώσει προφορικά για τους κινδύνους που εγκυμονούσαν για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών από την μη τήρηση των προυποθέσεων που ορίζονται από την νομοθεσία από τον συγκεκριμένο ανάδοχο(ΚΤΕΛ Ζακύνθου), .

Σύμφωνα με την νομοθεσία( 24001/11.06.2013 ) ο Διευθυντής του Σχολείου είναι υπεύθυνος για τη βεβαίωση της καλής εκτέλεσης των μαθητικών μεταφορών από και πρός το Σχολείο. Επίσης σύμφωνα με το άρθρ. 5 παρ.γ εάν υπάρξει έγγραφη καταγγελία από το Σύλλογο γονέων , πέρα από τον έλεγχο που πραγματοποιεί καθημερινά , ο Διευθυντής είναι υποχρεωμένος να ελέγξει την ακρίβεια αυτών και αν ευσταθούν να εισηγηθεί την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Κ. Διευθυντά η ανησυχία μας και ο προβληματισμός μας για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών μας είναι όπως καταλαβαίνεται έκδηλη και παρακαλούμε αφού προβείται στις απαιτούμενες ενέργειες να εμας ενημερώσετε ώστε εάν συνεχιστεί να είναι σε αμφισβητηση η ασφαλή μεταφορά των παιδιών μας να προβούμε στις απαιτούμενες ενέργειες .

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: