Μαθήματα κινεζικής γλώσσας από το Ινστιτούτο «Κομφούκιος» του ΑΠΘ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/01/2020 - 17:32 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Μαθήματα κινεζικής γλώσσας, που απευθύνονται σε φοιτητές και φοιτήτριες, αλλά και σε πολίτες της Θεσσαλονίκης, ξεκινάει το επόμενο διάστημα το Ινστιτούτο «Κομφούκιος» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Τα μαθήματα θα είναι δίωρα και θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, στο Ινστιτούτο «Κομφούκιος», το οποίο στεγάζεται στη Βασ. Ηρακλείου 32. Κατά το διάστημα Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2020 θα λειτουργήσουν 6 τμήματα επιπέδου Α1 (στοιχειώδης γνώση) με 20 άτομα ανά τμήμα και το κόστος εγγραφής (σσ καταβάλλεται σε δύο δόσεις) για τη συγκεκριμένη περίοδο είναι: 100 ευρώ για φοιτητές/τριες, 120 για τους άνεργους και 150 για εργαζόμενους πολίτες. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα χορηγείται βεβαίωση.

Επιπλέον, για όσους ενδιαφέρονται να ακούσουν και να μάθουν στοιχεία για την κινεζική γλώσσα και τον πολιτισμό, το Ινστιτούτο διοργανώνει τις εξής ανοιχτές ημέρες: Σάββατο 11/01, 11.000 -13.00, Παρασκευή 17/01, 18.00-20.00 και Κυριακή 26/01, 11.00 -13.00.

Το Ινστιτούτο «Κομφούκιος» ιδρύθηκε στο ΑΠΘ τον Δεκέμβριο του 2018 και αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ του Αριστοτελείου, του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης (SISU) και του Οργανισμού Hanban/Confucius Institute Headquarters. Είναι μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που έχει βασικό σκοπό να συμβάλλει στη διατήρηση και διάδοση της πνευματικής κληρονομιάς των δύο χωρών.

Σκοποί του είναι η διδασκαλία και διάδοση της κινεζικής γλώσσας, η ανάπτυξη κοινών εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων μεταξύ των πανεπιστημίων, η προώθηση του πολιτισμού της Κίνας μέσα από ποικίλες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που θα προσφέρονται στο ευρύτερο κοινό του ΑΠΘ και της Θεσσαλονίκης.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: