Κλειστά σχολεία: Ξεπερνούν τα 90 λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/09/2020 - 09:01 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 24/09/2020 - 20:44

: Ποιά και τμήματα είναι κλειστά σε ολόκληρη την Ελλάδα, λόγω εμφάνισης κορονοϊού. Αυξάνονται οι σχολικές μονάδες και τα τμήματα που τίθενται σε αναστολή λειτουργίας, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού .

– Κορονοϊός

Σε διάστημα μικρότερο των δέκα ημερών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, 94 τμήματα και βάζουν «λουκέτο» για τις επόμενες ημέρες, ενώ οι ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ανασταλεί και πάλι η λειτουργία των σχολείων, τουλάχιστον στην Αττική.

Στα που τελούν υπό , μόλις δέκα ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, επισημαίνοντας ότι με βάση τον χθεσινό απολογισμό πρόκειται για διακόσια.

Δείτε τη σχετική λίστα από το Υπουργείο Παιδείας εδώ.

Η ίδια, ωστόσο, με δηλώσεις της στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6, εκτίμησε θα ατονήσει όλο αυτό πράγμα και πρόσθεσε: «βλέπω να φθίνει το κίνημα αυτό. Πιστεύω ότι η θέση των παιδιών είναι μέσα στην τάξη και οι μεγαλύτερες μάχες δίνονται με ανοιχτά τα » πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας.

Όσον αφορά τα αιτήματα σημείωσε ότι «αυτό που συμβαίνει μέσα στις σχολικές μονάδες υπό κατάληψη έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό με αιτήματα που έχουν διακινηθεί στην Ελλάδα και κάποια που έχουν τοπικά χαρακτηριστικά. Αυτό που έχει δοθεί ως κατεύθυνση σε διευθυντές σχολείων και διευθυντές εκπαίδευσης είναι να εξηγήσουν στα παιδιά τις νέες συνθήκες και γιατί έχουν επιβληθεί αυτά τα μέτρα».

Διαβάστε ακόμη:

ΟΛΜΕ για σχολεία: Πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τα πολυάριθμα τμήματα

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: