Κεραμέως για ηλεκτρονικές εκλογές: Οι εκλογές έγιναν και υπάρχουν εκλεγμένοι

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/12/2020 - 13:10 | Author: Newsroom Ipaidia

Κεραμέως: Οι εκλογές έγιναν και υπάρχουν εκλεγμένοι, σε περίπτωση παραιτήσεων θα ισχύσουν οι διατάξεις ορισμού μελών ανέφερε η υπουργός παιδιάς στη Βουλή.

Κατά τη συζήτηση στη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (ΕΜΥ) της Βουλής, επί της αρχής, για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο “Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/958 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 28ης Ιουνίου 2018 σχετικά με τον έλεγχο αναλογικότητας πριν από τη θέσπιση νέας νομοθετικής κατοχύρωσης των επαγγελμάτων (ΕΕ L 173), κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για το Ελληνογερμανικό ίδρυμα Νεολαίας και άλλες διατάξεις”.

H Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως τοποθετήθηκε επί των διατάξεων του νομοσχεδίου αναφορικά με τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών συμβουλίων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ , σύμφωνα με τις οποίες εφόσον δεν είναι δυνατή η συγκρότηση τους με ορισμό μελών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ, λόγω μη ανάδειξής τους ή μη ανάδειξης επαρκούς αριθμού εκπροσώπων τους μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ή μη αποδοχής του διορισμού τους ή παραίτησής τους ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, τα εν λόγω συμβούλια συγκροτούνται με μέλη διορισμένα από το ΥΠΑΙΘ.

Η Υπουργός απαντώντας και στις επισημάνσεις Βουλευτών περί διορισμού των αιρετών των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών -ΕΕΠ-ΕΒΠ, ανέφερε πως οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ έγιναν και έτσι υπάρχουν εκλεγμένοι εκπρόσωποι τους. Η αναγκαιότητα των εν λόγω ρυθμίσεων υπάρχει σε περίπτωση παραιτήσεων, καθορίζοντας τη σύσταση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων με διορισμένα μέλη.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: