Καταλήψεις – Κλειστά σχολεία: Ξύλο με γονείς και μαθητές σε Λύκειο που έχουν κάνει κατάληψη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/09/2020 - 10:42 | Author: Newsroom Ipaidia

: Αναβρασμός στην Παιδεία με τις καταλήψεις . Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί στην Καλαμάτα, όταν οι καθηγητές του 6ου Γενικού Λυκείου επιχείρησαν να μπουν στο σχολείο που τελεί υπό κατάληψη και δέχτηκαν την επίθεση των μαθητών.

Εντάσεις στα που τελούν υπό

Μάλιστα, ένας γονέας επιχείρησε να μπει κι αυτός μέσα και οι μαθητές του πέταξαν καρέκλες. Στον χώρο έφτασε μέχρι και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ κλήθηκε και η αστυνομία, σύμφωνα με το best-tv.gr.

Γονείς του 2ου και 5ου γυμνασίου Αλίμου προσπάθησαν να σπάσουν με βίαιο τρόπο την των μαθητών. Τραβούσαν τα συρματοπλέγματα και τα σίδερα που είχαν τοποθετήσει οι μαθητές προκειμένου να κλείσουν τις πόρτες.

Τα βίντεο που έχουν τραβήξει οι μαθητές κάνουν από χθες το γύρο του διαδικτύου και έχουν προκαλέσει σάλο. Γονείς φαίνεται να σπρώχνουν μαθητές που αντιδρούν.

Επικρατεί χάος με φωνές και σπρωξίματα ανάμεσα σε γονείς και μαθητές του γυμνασίου. Η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε όριο, ενώ αρκετοί μαθητές τραυματίζονται.

Οι μαθητές του γυμνασίου καταγγέλλουν ότι οι γονείς στην προσπάθεια τους να ανοίξουν το σχολείο έβγαλαν σουγιάδες και μαχαίρια προκειμένου να κόψουν τα βαριά συρματοπλέγματα.

Το 5ο γυμνάσιο Αλίμου τελεί υπό κατάληψη για 4η συνεχόμενη ημέρα. Οι μαθητές ζητούν καλύτερες συνθήκες μαθημάτων εν μέσω πανδημίας και, όπως λένε, η κατάληψη είναι ο μόνος τρόπος για να το πετύχουν.

Αύριο το μεσημέρι αναμένεται να συναντηθούν εκπρόσωποι από τις σχολικές μονάδες που είναι υπό κατάληψη με τον δήμαρχο Αλίμου προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία τους.
«Φουντώνουν» οι καταλήψεις

Την ίδια ώρα, αναβρασμός επικρατεί σε όλα τα της χώρας με τους μαθητές να προχωρούν σε καταλήψεις ζητώντας μεγαλύτερες αίθουσες και μικρότερο αριθμό μαθητών μέσα στις τάξεις.

Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν 700 καταλήψεις σχολείων. Στην Αττική είναι περισσότερες από 250, στην Κεντρική Μακεδονία 60, στη Θεσσαλονίκη 40, 25 στο Ηράκλειο Κρήτης και 34 στην Πάτρα.

Διευθυντές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους διευθυντές σχολείων προσπαθούν να βρουν λύσεις για να μην κινδυνεύουν μαθητές αλλά και τα κτήρια στα οποία υπάρχουν καταλήψεις.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Διαβάστε ακόμη:

Καταλήψεις κλειστά σχολεία: Πολλαπλασιάζονται τα «λουκέτα» από καταλήψεις και κορονοϊό

Σχολεία-Ζαχαράκη: Η κατάληψη δεν είναι απάντηση -Οι επόμενες ενέργειες του υπουργείου Παιδείας

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: