Υπουργείο Παιδείας-ΔΟΕ: Προσλήψεις Αναπληρωτών από τους προσωρινούς Πίνακες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/05/2020 - 21:49 | Author: Newsroom Ipaidia

Νέα δεδομένα για τις Γενικής την ερχομένη σχολική χρονιά,  Σύμφωνα με τον αιρετό του ΚΥΣΠΕ, Νίκο Φασφαλή στη συνάντηση της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι οι εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής για την ερχόμενη Σχολική χρονιά θα γίνουν από τους προσωρινούς πίνακες!

Προσλήψεις Γενικής με προσωρινούς Πίνακες-Εγγραφές μαθητών από ηλεκτρονικής πλατφόρμας-προσπάθεια για διορισμούς στην Ειδική πριν την έναρξη του σχολικού έτους-Ενημέρωση ΔΑΚΕ.  Υστερα από αίτημα του ΔΣ της ΔΟΕ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κύριο θέμα της συνάντησης, όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό της ΔΑΚΕ, ήταν το σε Διαβούλευση σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘ, όμως ετέθησαν και συζητήθηκαν και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία των σχολικών μονάδων όπως οι Διορισμοί Ειδικής Αγωγής, οι Γενικής εκπαίδευσης και οι εγγραφές στα Δημοτικά σχολεία και στα Νηπιαγωγεία για τη νέα σχολική χρονιά

Εκτός από τα σημεία του νομοσχεδίου που αφορούν στην Π.Ε. για τα οποία η πολιτική ηγεσία δήλωσε πως καταγράφει τις απόψεις και τις αντιθέσεις που εκφράστηκαν από τη Δ.Ο.Ε. χωρίς να δεσμευτεί για αλλαγή(ες) στο σχέδιο νόμου, τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν σε πιο πρακτικά και άμεσα ζητήματα λειτουργίας των σχολείων.

Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά θα γίνουν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μέσα στην επόμενη εβδομάδα, μετά τη δημοσίευση σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και των Υ.Α. και εγκυκλίων που θα χρειαστούν. Οι ημερομηνίες, πιθανότατα, θα είναι από μέσα μέχρι τέλος Μαΐου.

Επισημάνθηκε από πλευράς μας ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για τις δηλώσεις για τη 2η ξένη γλώσσα και το Ολοήμερο της επόμενης χρονιάς.

Για τους , οι οποίοι είναι πλέον στην αρμοδιότητα του Α.Σ.Ε.Π. μας είπε ότι γίνεται κάθε προσπάθεια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους.
Προσλήψεις αναπληρωτών Γενικής

Για τις στη γενική αγωγή, υπάρχει πρόθεση να γίνουν με βάση τους προσωρινούς πίνακες που θα ετοιμάσει το Α.Σ.Ε.Π. μέσα στο καλοκαίρι.

Θα υπάρξει ενημέρωση προς τη Δ.Ο.Ε. μέσα στην επόμενη εβδομάδα για τα πιο πρόσφατα δεδομένα στο θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής για τους δήμους που δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: