Ημερίδα για την Μαθητεία και τα Γραφεία Διασύνδεσης ΟΑΕΔ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/11/2015 - 17:53 | Author: Newsroom Ipaidia

Ημερίδα για την Μαθητεία και τα Γραφεία Διασύνδεσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ

Ημερίδα πραγματοποιεί ο ΟΑΕΔ, την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, που αφορά στην παρουσίαση του θεσμού των Γραφείων Διασύνδεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, που βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας 7 και είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι.

Η διοίκηση του Οργανισμού θεωρεί ότι τα Γραφεία Διασύνδεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αποτελούν τη νέα γέφυρα συνεργασίας με τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που απασχολούν εκπαιδευόμενους νέους των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Την εκδήλωση, με θέμα «Μαθητεία και Γραφεία Διασύνδεσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΟΑΕΔ με την αγορά εργασίας: ευκαιρίες και οφέλη για επιχειρήσεις και νέους», θα ανοίξει με χαιρετισμό της η διοικήτρια του ΟΑΕΔ καθ. Μαρία Καραμεσίνη.

Με την ημερίδα, πουω συμφωνα με το dikaiologitika.gr μεταξύ άλλων στοχεύει στην ανάδειξη των καλών πρακτικών συνεργασίας των κοινωνικών εταίρων και λοιπών φορέων εκπροσώπησης καθώς και των επιχειρήσεων με τη Μαθητεία, ολοκληρώνεται η εκστρατεία ενημέρωσης που υλοποίησε πανελλαδικά ο ΟΑΕΔ για τα Γραφεία Διασύνδεσης. Προηγήθηκαν αντίστοιχες εκδηλώσεις στις έξι περιφερειακές διευθύνσεις του Οργανισμού, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Καβάλα.

Τα Γραφεία Διασύνδεσης ανιχνεύουν τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε τοπικής αγοράς εργασίας, ενημερώνουν για το θεσμό της Μαθητείας ΟΑΕΔ, αναζητούν και προσφέρουν νέες θέσεις πρακτικής άσκησης στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα της οικονομίας και παρακολουθούν την υλοποίηση των προγραμμάτων πρακτικής άσκησης.

Το έργο «Δημιουργία Γραφείων Διασύνδεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με την Αγορά Εργασίας του ΟΑΕΔ» είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007-2013» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και Εθνικών Πόρων.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso