( του Ι.ΧΡΗΣΤΑΚΗ )
Δύο εβδομάδες πριν κλείσουν τα σχολεία και οι περισσότερες Δ/θμιες δεν έχουν εκδώσει πίνακες μορίων
για οριστική τοποθέτηση ή βελτίωση θέσεων .Σκεφτείτε τι θα γίνει με υπεραριθμίες, δηλώσεις καθηγητών σχετικά με αυτές, τοποθετήσεις σε οργανικά κενά και λοιπές διαδικασίες.
Αυτοί που κόπτονται για το καλό της Εκπαίδευσης και την ευρυθμία στα σχολεία έχουν ρυθμό χελώνας προς το παρόν.Ασφυκτικές ημερομηνίες για τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης σε όλη τη χώρα, για τους Διευθυντές σχολείων που πρέπει να τους αναφέρουν τα μύρια όσα, στραγγαλισμός , σκόπιμος εγκλεισμός των επιστρατευμένων συναδέλφων ,που τους βλέπω μέχρι την ημέρα του εορτασμού της μνήμης του Προφήτη Ηλία να συμπληρώνουν αιτήσεις και δηλώσεις προτίμησης και να τρέχουν στα ΚΕΠ της διακεκαυμένης ζώνης για χαρτιά εντοπιότητας.
Θαυμάστε τους φωστήρες του Υπουργείου Παιδείας, άμοιρους και ανίκανους για το ελάχιστο εκπονηθέν χρονοδιάγραμμα, να ζητάνε και αξιολόγηση του έργου μας.
Υπάρχει φίλος-εκπαιδευτικός που θέλει να πάει για εγχείρηση ζωής και θανάτου στο εξωτερικό την 1η Ιουλίου και φοβάται μήπως η συνεχιζόμενη επιστράτευση του στοιχίσει το ταξίδι και ίσως…. τη ζωή.
Σίγουρα όμως, από το κρεβάτι του μετεγχειρητικού πόνου, θα πρέπει να ψάχνει για φαξ να κάνει τη δήλωση προτίμησης για κάποιο λειτουργικό κενό!!!
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΙΠΕΙΣ , ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ , ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.ΜΑΛΛΟΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ,ΠΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΙ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
*Μόλις ενημερώθηκα, ότι περιδεείς , αρκετοί διευθυντές Δ/θμιας Εκπαίδευσης , ζητούν διευκρινίσεις για τον ορισμό της υπεραριθμίας, την κατάργηση οργανικής θέσης, τις ώρες μαθημάτων πρώτης ανάθεσης , που θα πρέπει να συμπληρώνει ο οργανικά τοποθετημένος τελευταίος για να τη διατηρήσει και άλλα παρεμφερή θέματα.
ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής 1ου Γυμνασίου Σπάρτης
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Σπάρτης