Άνοιγμα σχολείων – Καθηγητές: «Τα μοναδικά νέα μέτρα της Κυβέρνησης είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας και το παγουρίνο!»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/08/2020 - 15:58 | Author: Newsroom Ipaidia

: Με τις χθεσινές ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων, μπήκαν και οι τελευταίες πινελιές στο προφίλ της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

– Μέτρα

Μιας πολιτικής που χαρακτηρίζεται από έλλειψη στοιχειώδους προγραμματισμού, αδυναμία σχεδιασμού, άγνοια της πραγματικότητας, έλλειμμα ευθύνης και  περίσσευμα αδιαφορίας.

Επί δύο μήνες το υπουργείο Παιδείας  προετοιμαζόταν όχι για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά για την τοποθέτηση των ημετέρων Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Χθες η Υπουργός ανακοίνωσε την και το παγουρίνο!

Αυτά είναι τα μοναδικά νέα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα  σχολεία.

Επιβεβαιώνοντας την ασυμβατότητά της με οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί σοβαρό και υπεύθυνο, δεν είπε τίποτε για εξεύρεση χώρων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να χωριστούν τα πολυπληθή τμήματα και να διασφαλιστούν οι όροι ασφάλειας και προστασίας κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας.

Τήρησε «σιγήν ιχθύος» για επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών που θα μπορούσαν να δώσουν λύση στις έκτακτες αυτές συνθήκες στο πρόβλημα του συνωστισμού των μαθητών σε αρκετές περιπτώσεις σε μικρές και ακατάλληλες αίθουσες.

Δεν απάντησε στο αν  και ποια σενάρια επεξεργάστηκε το Υπουργείο  για την τροποποίηση του προγράμματος ώστε να υπάρξει η δυνατότητα και η ευελιξία για τη συγκρότηση τμημάτων με μικρότερο αριθμό μαθητών.

Απέκρυψε το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία για τη διενέργεια περιοδικών ελέγχων στα σχολεία με τεστ για πιθανά κρούσματα.

Μίλησε όμως για τον μέσο όρο των 17 μαθητών ανά τμήμα!, λες και  το μάθημα γίνεται στον μέσο όρο και όχι σε πραγματικές τάξεις. Για αυτές όμως είναι προφανές ότι η Υπουργός δεν γνωρίζει το παραμικρό.

Μίλησε για την επιστροφή σε μία φαντασιακή κανονικότητα που στην ουσία είναι τοπίο ανευθυνότητας.

Και κρύφτηκε πίσω από τους ειδικούς επιστήμονες σαν μην έχει την πολιτική ευθύνη για τις αποφάσεις σε μια κρίσιμη εθνικά περίοδο στον πιο ευαίσθητο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.

Για μία ακόμη φορά οι ευθύνες για το αλαλούμ της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας θα φορτωθούν στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ας κρατήσουμε τις αποστάσεις  από την τραγική αυτή πολιτική.

Ας αναδείξουμε για μία ακόμη φορά την παιδαγωγική αξία και την βαθιά ανθρώπινη διάσταση του λειτουργήματός μας.

Ας σταθούμε δίπλα στους μαθητές μας, να τους στηρίξουμε μορφωτικά, παιδαγωγικά και ψυχολογικά σε μία δύσκολη  για όλους μας περίοδο.

Ας στηρίξουμε την ελληνική εκπαίδευση που αδικείται από τη σημερινή πολιτική ηγεσία της.

Άνοιγμα σχολείων -Ζαχαράκη: Καμία ανοχή σε περιπτώσεις μη χρήσης μάσκας στα σχολεία

Άνοιγμα σχολείων-Σύψας: Πάμε σε τάξεις «κλειστή κάψουλα»

Άνοιγμα σχολείων – Κεραμέως: Μάθημα ζωής η χρήση μάσκας -Γιατροί θα ενημερώσουν στα σχολεία τους μαθητές  • Η Παιδεία στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: