Άνοιγμα σχολείων – Εξαδάκτυλος: Δεν είμαστε κοντά στο άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/01/2021 - 14:17 | Author: Newsroom Ipaidia

: Διανύουμε μία ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο, η οποία δεν επιτρέπει το άνοιγμα των Γυμνασίων, των , ανέφερε ο  Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Δείτε στο ipaidia.gr τι είπε για τα .

: Δεν είναι σίγουρο πώς κάθε εβδομάδα θα ανοίγει και από κάτι

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να εφησυχαστούμε λόγω του μειωμένου και διασωληνωμένων, καθώς όπως τονίζει στο GRTimes. ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, διανύουμε μία ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο, η οποία δεν επιτρέπει το άνοιγμα των , των και ιδίως της εστίασης.

«Η επιτροπή έχει να συνεδριάσει για το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων της εκπαίδευσης και για την εστίαση από 4/01. Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να εισηγηθούμε το . Το πρόβλημα δεν είναι πίσω μας. Ό,τι βήματα κάνουμε, θα πρέπει να τα κάνουμε πολύ προσεκτικά. Δεν σημαίνει ότι επειδή έγινε ένα βήμα και άνοιξαν τα εμπορικά καταστήματα, ότι κάθε εβδομάδα θα ανοίγει από κάτι. Δεν γνωρίζω όλες αυτές οι πιθανές ημερομηνίες που δημοσιεύονται κατά καιρούς για το υποτιθέμενο άνοιγμα εστίασης και σχολείων από πού προκύπτουν», διευκρινίζει ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ο ίδιος τονίζει ότι ο μειωμένος αριθμός διασωληνωμένων και κρουσμάτων δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, υπενθυμίζοντας ότι στις 26 Οκτωβρίου, οι διασωληνωμένοι ήταν 96, στις 26 Νοεμβρίου 610, ενώ τον Δεκέμβριο- σε συνθήκες lockdown- οι διασωληνωμένοι ήταν 620.

«Αν σε λίγες ημέρες, προστεθούν άλλοι 600 διασωληνωμένοι δεν θα έχουμε που να τους βάλουμε. Μέχρι στιγμής, πρέπει να τηρούμε αυστηρά όλα τα μέτρα. Δεν υπάρχει τρόπος να επιταχύνουμε τη μείωση των νοσηλευμένων σε κλινικές και ΜΕΘ, καθώς οι ασθενείς νοσηλεύονται για μακρύ χρονικό διάστημα. Πολλοί ασθενείς παραμένουν στις ΜΕΘ πολλές εβδομάδες», ξεκαθαρίζει.

Άνοιγμα σχολείων - Σύψας: Πολύ άσχημη τροπή αν «σκάσει» η Αθήνα

Πανελλήνιες 2021: «Μη πυροβολείτε άλλο τη δημόσια εκπαίδευση»

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε αναμένονται οι πληρωμές στους δικαιούχους

Η επιστροφή στην κανονικότητα θα έρθει όταν αποκτήσουμε σχετική ανοσία

Ο κ. Εξαδάκτυλος, εκτιμά ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα έρθει μόνο όταν εμβολιαστεί ένας επαρκής αριθμός πολιτών. Ωστόσο, στη χώρα μας και παγκοσμίως, υπάρχει καθυστέρηση στις παραδόσεις των παραγγελιών από τις φαρμακοβιομηχανίες.

«Αυτή τη στιγμή, με τις παραδόσεις που γίνονται, δεν μας επιτρέπεται να εμβολιάσουμε ταχύτερα όλο τον πληθυσμό. Δεν έχουμε επαρκείς ποσότητες. Μέχρι να εμβολιαστούμε, πρέπει να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα, καθώς υπάρχει και το νέο στέλεχος του ιού. Είναι το ίδιο φονικό με το στέλεχος που γνωρίζουμε, ωστόσο είναι πολύ πιο μεταδοτικό. Στην Αγγλία, πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι», καταλήγει. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: