Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης Α' Αθηνών: Διαμαρτυρία 19/9

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/09/2018 - 10:45 | Author: Newsroom Ipaidia

Εξελίξεις από παράλληλη στήριξη Ά Αθήνας – Από την προηγούμενη εβδομάδα, οι αναπληρωτές ειδικής αγωγής στην παράλληλη στήριξη Α Αθήνας, έχουν ξεκινήσει συνεχόμενες κινητοποιήσεις προκειμένου να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Πλήρη κάλυψη των μαθητών που δικαιούνται παράλληλη στήριξη, όπως ορίζεται από το ΚΕΔΔΥ. Αυτό σημαίνει ότι ένας εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής μπορεί να τοποθετηθεί σε έναν μόνο μαθητή. Κάτι που εδώ και χρόνια καταστρατηγείται στην Α Αθήνας, αφού ο κάθε εκπαιδευτικός τοποθετούνταν σε 4 ή παραπάνω μαθητές.

Εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης Α' Αθήνας

Το συμβούλιο τελικά πραγματοποιήθηκε ημέρα Τρίτη 18/9. Η παρουσία μας ήταν μαζική και δημιούργησε πίεση προς τον Διευθυντή εκπαίδευσης καθώς και προς τους συμβούλους πουπαρευρίσκονταν.Ακούστηκε η φωνή αρκετών συναδέλφων, αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών, καθώς και μιας μητέρας παιδιού με έγκριση για παράλληλη, η οποία εξέθεσε την αγωνία της για όσα συμβαίνουν.

Η στάση του διευθυντή εκπαίδευσης σκοπό είχε από την αρχή τη δημιουργία μιας σύγχυσης σχετικά με τον τρόπο λήψης της απόφασης για το μοίρασμα. Στην πρώτη συνάντηση που είχαμε μαζί του την Τετάρτη 12/9 μας είπε πως την ευθύνη για το μοίρασμα έχουν οι σύμβουλοι κάτι το οποίο απεδείχθη πως δεν ισχύει και τον εξέθεσε ενώπιων τους. Στη συνέχεια, ο σύμβουλος ειδικής αγωγής, καθώς και ο διευθυντής του ΚΕΔΔΥ ανέφεραν ξεκάθαρα την αντίθεση τους με τη τακτική του μοιράσματος που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια. Ανέφεραν χαρακτηριστικά πως δεν υπογράφουν καμία απόφαση ομαδοποίησης μαθητών και σχολείων καιπως οι διαγνώσεις που έχει δώσει το ΚΕΔΔΥ ως αρμόδιος φορέας οφείλουν να γίνουν δεκτές καθώς στηρίζονται σε επιστημονικές κατευθύνσεις. Στη συνέχεια,ορισμένοι σύμβουλοι οι οποίοι μίλησαν μας ανέφεραν πως συμφωνούν μαζί μας, καθώς τα παιδαγωγικά μας επιχειρήματα είναι ορθά αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Ωστόσο,από κάποιους ακούσαμεμε θράσος πως σκοπός της κινητοποίησης μας είναι να τοποθετηθούμε κοντά στα σπίτια μας.Ξεχνάει μάλλον, όποιος το λέει αυτό, πως αναφέρεται σε αναπληρωτές, οι οποίοι, για να εργαστούνε με σύμβαση για εννιά μήνες, έχουν έρθει από οπουδήποτε και οι περισσότεροι δεν έχουν σταθερή κατοικία. Η ουσία,όμως, της κινητοποίησης μας είναι η ποιότητα εκπαίδευσης των μαθητών μας με σεβασμό στις ανάγκες και τα δικαιώματα τους και όχι το να «παρκάρουμε» όσους περισσότερους χωράνε μέσα στο διδακτικό μας ωράριο, με σκοπό να κλείσουμε τα στόματα των γονέων που φοβόμαστε μήπως διαμαρτυρηθούν. Αυτή είναι η δική τους τακτική και έγινε ξεκάθαρη πλέον στα μάτια μας. Το ενδιαφέρον τους για την ειδική αγωγή σταματάει στο σημείο που μπαίνει η λογική των αριθμών. Προεξοφλούν την έκβαση των κινήσεων και μας λένε πως αν τοποθετήσουν, έναν εκπαιδευτικό σε ένα μαθητή όπως προβλέπεται, θα παραμείνουν πολλοί μαθητές χωρίς παράλληλη στήριξη. Λειτουργούνμε βάση τις εκτιμήσεις τουςγια την οικονομία και του φόβου τους να ξεφύγουν από το λαϊκισμό που τους επιβάλει να «τα έχουν καλά με όλους» καταστρατηγώντας τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών με ειδικές ανάγκες και τις επιστημονικές κατευθύνσεις.Το συμβούλιο τελικά τελέστηκε, αλλά δεν πάρθηκε καμία απόφαση. Ο διευθυντής εκπαίδευσης μας είπε πωςίσως επαναληφθεί, διότι πρέπει να ξανασυζητήσουν, καθώς και να επικοινωνήσουν με το υπουργείο,ώστε να μπορέσουν να ενημερωθούν για τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα σταλούν σε επόμενες φάσεις πρόσληψης.Το υπουργείο καλείται να βάλει τέλος σε αυτό το θέατρο του παραλόγου κάνοντας τον απαραίτητο αριθμό προσλήψεων για την επαρκή κάλυψη όλων των αναγκών της ειδικής αγωγής.

 

Καλούμε Τετάρτη 19/9, 11.00 πμσε διαμαρτυρία όλους τους εκπαιδευτικούς στη Διεύθυνση της πρωτοβάθμιας της Α' Αθήνας (Δώρου 9).

Καλούμε όλους τους γονείς των παιδιών να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους και να απαιτήσουν μαζί μας αυτά που δικαιούνται.

Διεκδικούμε :

Ο κάθε μαθητής με γνωμάτευση πλήρους ωραρίου να καλύπτεται επαρκώς από έναν μόνο δάσκαλο ειδικής αγωγής.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso