Ανάληψης υπηρεσίας αναπληρωτών εν μέσω lockdown – Διευκρινίσεις Βασίλη Βούγια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/11/2020 - 18:30 | Author: Newsroom Ipaidia

Ανάληψης υπηρεσίας αναπληρωτών εν μέσω lockdown - Διευκρινίσεις Βασίλη Βούγια. Διευκρινίσεις ανάληψης υπηρεσίας αναπληρωτών Σχετικά με τους συναδέλφους που ανακοινώθηκε η πρόσληψή τους βάσει της Ειδικής Προκήρυξης.

Των αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γεωργίας Μπουλμέτη και Βασίλη Βούγια

Διευκρινίσεις ανάληψης υπηρεσίας αναπληρωτών Σχετικά με τους συναδέλφους που ανακοινώθηκε η πρόσληψή τους βάσει της Ειδικής Προκήρυξης, την Πέμπτη 5-11-2020, διευκρινίζουμε τα παρακάτω μετά από πληροφόρηση από το ΥΠΑΙΘ.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, ημέρες κατά τις οποίες θα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα του εξαγγελθέντος καθολικού lockdown στη χώρα.

Τι πρέπει να κάνουν:

1. Οσοι προσλήφθηκαν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά) για τη μετακίνησή τους. Οι αποφάσεις πρόσληψης εκδόθηκαν, αναρτήθηκαν και στάλθηκαν στις αποκεντρωμένες υπηρεσίες. Οποιος/α συνάδελφος/ισσα θεωρεί ότι έχει θέμα με την μετακίνηση του πρέπει να απευθυνθεί στην οικεία Διεύθυνση.

Εκεί ή θα εκδοθεί βεβαίωση μετακίνησης ή θα μετακινηθεί με την αστυνομική ταυτότητα του/της έχοντας μαζί την Απόφαση πρόσληψης, η οποία έχει λάβει ΑΔΑ και είναι επίσημο έγγραφο.

2. Οσοι προσλήφθηκαν σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, σε τι ενέργειες πρέπει να προβούν κι αν θα πραγματοποιηθεί τελικά ανάληψη υπηρεσίας. Για τα σχολεία που ευρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, εστάλη εχθές στις αποκεντρωμένες υπηρεσίες (Δνσεις) υπενθύμιση ότι για λόγους ανωτέρας βίας δύνανται να καλούν τους προσληφθέντες να αναλαμβάνουν σε αυτές και αυτό να το επικοινωνούν κατευθείαν μαζί τους Τα σχολεία που απλά δεν θα λειτουργούν, όμως ο Διευθυντής αυτών θα παρευρίσκεται, ως διοικητική υπηρεσία.

Επίσης Α. Στον πίνακα της Ειδικής πρόσκλησης υπάρχουν κενά σε ΕΔΕΑΥ Ψυχολόγων (ΠΕ23 και Κοινωνικών Λειτουργών (ΠΕ30), τα οποία δήλωσαν οι συνάδελφοι και δεν καλύφθηκαν (πχ ΕΔΕΑΥ ΕΔΣ Αιγάλεω, 1ο Ειδικό ΔΣ Ίλιον) Υπήρξε ένα τεχνικό πρόβλημα στο ΟΠΣΥΔ και μεταφορτώθηκε στις αιτήσεις μια λίστα με κενά πριν από τον έλεγχο που έκανε το ΥΠΑΙΘ.

Τα δύο προαναφερθέντα σχολεία είχαν κενό ΠΕ23 και ΠΕ30 όμως ήταν νέα κενά και όχι παλιά που δεν καλύφθηκαν ή δεν ανέλαβαν, άρα αυτά τα κενά δεν μπορούν να δοθούν σε Ειδική πρόσκληση και οι Δ/νσεις εκ παραδρομής τα δήλωσαν. Σε κάθε περίπτωση δεν περιλαμβάνονταν στο Παράρτημα της Πρόσκλησης που υπέγραψε η Υπουργός ΠΑΙΘ. Β. Τι προβλέπεται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση Σχολικών Νοσηλευτών (ΠΕ25) και ΕΒΠ που υποστηρίζουν μαθητές σε γενικά σχολεία.

Καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε να διευκρινιστούν θέματα που αφορούν την εξ αποστάσεως σε ότι αφορά τα παραπάνω.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: