"Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή της 4ης δόσης της οικονομικής επιχορήγησης των σχολείων"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/03/2019 - 20:37 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου καταγγέλλει τη μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή της 4ης δόσης της οικονομικής επιχορήγησης για το 2018 προς τις σχολικές επιτροπές και τις σχολικές μονάδες καθώς και της 1ης του 2019.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

Η πρωτοφανής αυτή καθυστέρηση έρχεται σε μια περίοδο που οι ανάγκες των λειτουργικών εξόδων των σχολικών μονάδων και των σχολικών επιτροπών είναι αυξημένες.

Οι Διευθυντές/ριες των σχολείων για άλλη μια φορά έρχονται σε δύσκολη θέση και καλούνται να αναπληρώσουν την κρατική ανεπάρκεια.
Ενημερώνουμε τους προμηθευτές των σχολικών μονάδων, που δικαιολογημένα αντιδρούν, ότι η ευθύνη για την μη αποπληρωμή των υποχρεώσεων των σχολικών μονάδων βαραίνει αποκλειστικά τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Πύργου (για την 4η δόση του 2018) και την Κυβέρνηση (για την καθυστέρηση της 1ης δόσης του 2019).

Επισημαίνουμε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά των σχολικών μονάδων και απαιτούμε την άμεση κατανομή της οικονομικής επιχορήγησης στις σχολικές επιτροπές για να μπορούν τα σχολεία να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: