16-10-14 ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/10/2014 - 17:01 | Author: Newsroom Ipaidia

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ THN ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος στο πλαίσιο της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο «Έρευνα στην Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία» αναφερόμενος στα κολλέγια που έχουν οφειλές στο ΙΚΑ είπε τα εξής: «Είμαστε φίλοι της μεταλυκειακής μη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ιδιωτικής και δημόσιας.

Γιατί το λέμε αυτό; Για παράδειγμα υπάρχει ένα κολλέγιο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει 500 Βαλκάνιους φοιτητές και λειτουργεί χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. Αυτό είναι θετικό. Εμείς κλείσαμε ένα κολλέγιο πριν από 15 ημέρες και ελέγξαμε αν πράγματι έχει κλείσει. Είχαμε προειδοποιήσει ότι έχουμε ένα κατάλογο με αυτούς που χρωστούν στο ΙΚΑ και δεν έχουν ρυθμίσει οφειλές τους. Δεν ίδρωσε το αυτί τους. Μετά από 15 ημέρες ο κ. Στύλιος έστειλε επιστολές, στον καθένα ξεχωριστά και μπήκε προθεσμία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους μέχρι χθες. Έχω τα ονόματά αυτών που δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους. Έχω και τα ονόματα τριών που ρύθμισαν τις οφειλές τους. Είναι αμφιλεγόμενο, όμως αν μπορούν, να το κάνουν όπως γινόταν παλαιότερα. Δεν μπορεί να λειτουργεί ο καθένας με τον τρόπο που θέλει. Ανακοινώνουμε σήμερα ότι παρά το γεγονός ότι αφορά γνωστές επιχειρήσεις από αύριο διαμορφώνουμε τις πράξεις για το κλείσιμό τους.

Οι φοιτητές τους θα διοχετευτούν δωρεάν στα δημόσια ΙΕΚ, όπως κάναμε και με τους φοιτητές του κολλεγίου που ήδη έχουμε κλείσει. Τους είχαμε προειδοποιήσει. Είχαμε προειδοποιήσει και τους γονείς. Είχαμε πει προσέξτε που δίνετε τα λεφτά σας. Επειδή μπορεί να τύχει να φωτογραφηθούμε με ανθρώπους του χώρου, οι παλαιοί Υπουργοί το έχουν κάνει, πλέον ξέρουμε ότι αυτοί που θα είναι κοντά μας δεν θα ελέγχονται για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία ή για υποθέσεις που αφορούν την δικαιοσύνη.

Υπάρχουν, όμως, και ρυθμίσεις για χρέη άνω των 5 εκατ. ευρώ με δόση 160 ευρώ το μήνα. Αυτοί θα πληρώνουν και όταν εμείς δεν θα είμαστε στη ζωή. Αυτό είναι παράνομη κρατική επιχορήγηση. Ελεγχόμαστε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή γι’ αυτό. Καταθέτω από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικό έγγραφο που μας στάλθηκε. Ελέγχεται η χώρα για παράνομη κρατική ενίσχυση επιχειρήσεων. Επιφυλασσόμενοι τις επόμενες ημέρες για κάθε μία από αυτές τις επιχειρήσεις να κάνουμε την πράξη διακοπής λειτουργίας, θα είμαστε εδώ την επόμενη εβδομάδα και έχουμε στη διάθεσή σας όλα τα έγγραφα. Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε πόντο, για όσους χρησιμοποιούσαν τέτοια μέσα».

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος κατόπιν προσκλήσεως από τον ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, δηλαδή έδωσε στη δημοσιότητα, την επιστολή που απέστειλε ο Υφυπουργός κ. Γιώργος Στύλιος και σε αυτή εμπεριέχονται όλα τα στοιχεία των κολλεγίων στα οποία αναφέρθηκε ο Υπουργός στην ομιλία του.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...


  • europalso   ideascentral