07-04-14 Στη 2η θέση η Ελλάδα ως προς την επισκεψιμότητα του εθνικού φακέλου στη Eurypedia

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/04/2014 - 15:54 | Author: Newsroom Ipaidia

Δελτίο Τύπου

Στη 2η θέση η Ελλάδα ως προς την επισκεψιμότητα του εθνικού φακέλου στην Eurypedia

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στο πλαίσιο της διαδικτυακής επισκόπησης που πραγματοποίησε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ευρυδίκη σχετικά με την επισκεψιμότητα της Eurypedia η Ελλάδα παρουσιάζεται να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση ανάμεσα στις 34 χώρες και τις 40 εθνικές περιγραφές εκπαιδευτικών συστημάτων.

Πρώτη χώρα σε επισκεψιμότητα είναι η Ισπανία, και μετά την Ελλάδα ακολουθούν το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Ιταλία και η Γερμανία. Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο έλαβαν χώρα οι αντίστοιχες μετρήσεις ήταν οι μήνες Δεκέμβριος 2013, Ιανουάριος και Φεβρουάριος 2014.

Η “Eurypedia – Ευρωπαϊκή Εγκυκλοπαίδεια των Εθνικών Εκπαιδευτικών Συστημάτων” αποτελεί μία σημαντική πηγή πληροφόρησης, αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή, που συνδράμει στην κατανόηση των εκπαιδευτικών συστημάτων των κρατών-μελών του Δικτύου και των αλλαγών που συντελούνται σε αυτά. Η Περιγραφή του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος αποτελεί τμήμα της Eurypediaκαι είναι διαθέσιμη στη διαδικτυακή διεύθυνση:

Τα θέματα που περιγράφονται στην Eurypedia είναι τα ακόλουθα:

 1. Πολιτικό, Κοινωνικό και Οικονομικό Υπόβαθρο , Τάσεις
 2. Οργάνωση και Διακυβέρνηση
 3. Χρηματοδότηση της Εκπαίδευσης
 4. Προσχολική Εκπαίδευση / Μέριμνα
 5. Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
 6. Δευτεροβάθμια και Μετα-Δευτεροβάθμια μη Ανώτατη Εκπαίδευση
 7. Ανώτατη Εκπαίδευση
 8. Εκπαίδευση και Κατάρτιση Ενηλίκων
 9. Εκπαιδευτικοί και Εκπαιδευτικό Προσωπικό
 10. Διοικητικό και άλλο Εκπαιδευτικό Προσωπικό
 11. Διασφάλιση της Ποιότητας
 12. Παιδαγωγική Υποστήριξη και Καθοδήγηση
 13. Κινητικότητα και Διεθνοποίηση
 14. Τρέχουσες Μεταρρυθμίσεις και πολιτικές εξελίξεις.

Το Δίκτυο "Ευρυδίκη" δημιουργήθηκε το 1980, με σκοπό να προσφέρει πληροφόρηση και αναλύσεις επί των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συστημάτων και πολιτικών. Συντονίζεται από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EACEA) που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Οι πληροφορίες που παρέχει υποβοηθούν το έργο των αρμόδιων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεπικουρούν το έργο των υπευθύνων για τη χάραξη των εκπαιδευτικών πολιτικών σε εθνικό επίπεδο και υποστηρίζουν την έρευνα στο χώρο της εκπαίδευσης. Περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο Ευρυδίκη είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://eacea.ec.europa.eu/education/eurydice/index_en.php.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

 • ideascentral

  europalso

Enter your email address: