Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 4 Φεβρουαρίου 2018

ΥΓΕΙΑ 🕔04/02/2018 - 20:28 | Author: Newsroom Ipaidia

Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και είναι ξεχωριστή από τις υπόλοιπες Παγκόσμιες Ημέρες, οι οποίες είναι αφιερωμένες σε συγκεκριμένα είδη καρκίνου.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου θεσπίστηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση του κοινού για την σοβαρότητα, τον επιπολασμό, την πρόληψη, την διατροφή, τις απαραίτητες εξετάσεις και τις μεθόδους θεραπείας σχετικά με τον καρκίνο.

Υπάρχει εν εξελίξει μια τριετής καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η οποία ξεκίνησε το 2016 και ολοκληρώνεται φέτος. Βασικό της μήνυμα είναι το “We can. I can” (Μπορούμε. Μπορώ).

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Βίντεο: Η καμπάνια του ερευνητικού οργανισμού Cancer Research UK για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε πληροφορίες από παγκόσμιες στατιστικές για τους πιο συνήθεις και πιο θανατηφόρους καρκίνους (εξαιρουμένων των περιπτώσεων από καρκίνο του δέρματος χωρίς μελάνωμα) το 2012, που είναι και το τελευταίο διαθέσιμο έτος με τέτοια στοιχεία.

Τότε υπήρχαν περίπου 14.100.000 κρούσματα καρκίνου σε όλο τον κόσμο.Από αυτά, τα 7,4 εκατομμύρια κρούσματα ήταν σε άνδρες και τα 6,7 εκατομμύρια σε γυναίκες. Αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σε 24 εκατομμύρια έως το 2035.

Λίστα 1: Οι πιο συνήθεις καρκίνοι και στα δύο φύλα

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Λίστα 2: Οι πιο συνήθεις καρκίνοι στους άντρες

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Λίστα 3: Οι πιο συνήθεις καρκίνοι στις γυναίκες

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

     • ideascentral

   europalso