Μελέτη: Πώς μπορεί ο κορονοϊός να μεταδοθεί στο σπίτι

ΥΓΕΙΑ 🕔03/11/2020 - 11:19 | Author: Newsroom Ipaidia

Μελέτη: Πώς μπορεί ο κορονοϊός να μεταδοθεί στο σπίτι. Όλα τα μέλη του νοικοκυριού θα πρέπει να αρχίσουν να φορούν μάσκα στο σπίτι τους, ιδιαίτερα σε κοινόχρηστους χώρους όπου δεν είναι δυνατή η κοινωνική απόσταση.

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Morbidity and Mortality Weekly Report, αφορούσε 191 άτομα  που ζούσαν με κάποιον που πρόσφατα διαγνώστηκε με COVID-19, τα 102 άτομα μολύνθηκαν εντός επτά ημερών από την εγγραφή τους στη μελέτη, με «ποσοστό δευτερογενούς μόλυνσης» 53%.

Αφού ένα πρώτο μέλος του νοικοκυριού αρρώστησε, πολλές μολύνσεις εντοπίστηκαν γρήγορα στο νοικοκυριό, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Δρ. Carlos Grijalva, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt στο Νάσβιλ.

Άλλες μελέτες που εξετάζουν τη μετάδοση του COVID-19 σε νοικοκυριά – κυρίως στην Ευρώπη και την Ασία – διαπίστωσαν δευτερογενές ποσοστό μόλυνσης 30% ή χαμηλότερο. Αλλά η νέα μελέτη, η οποία διεξήχθη από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο, είναι μια από τις πρώτες που εξέτασαν τη μετάδοση COVID-19 στα νοικοκυριά των ΗΠΑ με συστηματικό τρόπο, με τους συμμετέχοντες να υποβάλλονται σε καθημερινή δοκιμή για το COVID-19

Οι μολύνσεις σημειώθηκαν γρήγορα, είτε το πρώτο άρρωστο μέλος του νοικοκυριού ήταν παιδί ή ενήλικας, δήλωσε ο Γκρίτζαλβα.

Επιπλέον, λιγότερα από τα μισά μέλη του νοικοκυριού εμφάνισαν συμπτώματα τη στιγμή που είχαν θετικά αποτελέσματα για το COVID-19 και το 18% παρέμεινε ασυμπτωματικό κατά τη διάρκεια της επταήμερης μελέτης. Αυτό το εύρημα υπογραμμίζει την ανάγκη καραντίνας των ανθρώπων εάν είχαν στενή επαφή με κάποιον που έχει θετική δοκιμή για το COVID-19, δήλωσαν οι συγγραφείς.

Συνολικά, «τα άτομα που υποπτεύονται ότι μπορεί να έχουν COVID-19 θα πρέπει να απομονωθούν, να μείνουν στο σπίτι και να χρησιμοποιούν ξεχωριστό υπνοδωμάτιο και μπάνιο, εάν είναι εφικτό», ανέφερε η έκθεση.

Επιπλέον, όλα τα μέλη του νοικοκυριού θα πρέπει να αρχίσουν να φορούν μάσκα στο σπίτι τους, ιδιαίτερα σε κοινόχρηστους χώρους όπου δεν είναι δυνατή η κοινωνική απόσταση, ανέφεραν οι συγγραφείς.

Οι συγγραφείς σημειώνουν ότι η μελέτη τους διεξήχθη σε δύο πόλεις των ΗΠΑ – Nashville, Tennessee και Marshfield, Wisconsin – και οι οικογένειες στη μελέτη ενδέχεται να μην είναι αντιπροσωπευτικές του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: