Κορονοϊός: Πώς θα ξεχωρίσεις αν έχεις τον ιό, κρυολόγημα ή γρίπη. Πέρα από τα τεστ ανίχνευσης της Covid-19 που είναι ό,τι πιο αξιόπιστο για να γνωρίζει αν είναι κανείς θετικός ή όχι, βέβαια, υπάρχουν και συγκεκριμένα συμπτώματα.

Ο κορονοϊός καλπάζει και το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι πιο ισχυρό ακόμα κι από το πρώτο.  Ωστόσο οι πρώτες κρύες μέρες έρχονται όπως και οι χειμερινοί μήνες και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα ενώ και οι πολίτες μπαίνουν σε μια διαδικασία που πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να τηρούν αυστηρά τα μέτρα.

Με το πρώτο, πιθανό, ύποπτο σύμπτωμα που διακρίνει στον οργανισμό κάποιος μπαίνει σε σκέψεις για το αν έχει ή όχι κορονοϊό.

Πέρα από τα τεστ ανίχνευσης της Covid-19 που είναι ό,τι πιο αξιόπιστο για να γνωρίζει αν είναι κανείς θετικός ή όχι, βέβαια, υπάρχουν και συγκεκριμένα συμπτώματα που «προδίδουν» τον κορονοϊό.

Δείτε πως θα τα ξεχωρίσετε:

Covid-19

Τα πιο κοινά συμπτώματα της Covid-19 είναι ο πυρετός – πάνω από 37,8C – ένας νεοεμφανισθείς, επίμονος βήχας (συνήθως ξηρός) και η απώλεια γεύσης ή/και όσφρησης. Επίσης, μερικές φορές οι ασθενείς εμφανίζουν κόπωση και πόνο στο σώμα, πονόλαιμο, πονοκεφάλους και δύσπνοια. Η διάρροια, η καταρροή και το «μπούκωμα» στη μύτη είναι σπανιότερα συμπτώματα. Όσον αφορά την ένταση των συμπτωμάτων, το NHS αναφέρει ότι μπορεί να είναι από ήπια μέχρι υψηλή.

Κρυολόγημα

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του κρυολογήματος είναι φτέρνισμα. πόνοι στο σώμα, καταρροή ή «μπούκωμα» στη μύτη και πονόλαιμος. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί ήπιος βήχας. Μερικές φορές ο ασθενής αισθάνεται κόπωση, ενώ είναι σπάνιο να έχει πυρετό ή πονοκεφάλους. Τα κρυολογήματα δεν προκαλούν διάρροια. Σύμφωνα με το NHS, στην περίπτωση του κρυολογήματος συνήθως τα συμπτώματα εμφανίζονται σταδιακά.

Γρίπη

Η γρίπη συνήθως εκδηλώνεται με πυρετό, κόπωση, ξηρό βήχα, πόνους στο σώμα και πονοκεφάλους. Μερικές φορές ο ασθενής έχει πονόλαιμο, καταρροή ή βουλωμένη μύτη. Κάποια παιδιά με γρίπη έχουν διάρροια. Δεν υπάρχει φτέρνισμα ούτε δύσπνοια στην γρίπη, και το NHS αναφέρει ότι συνήθως τα συμπτώματα εμφανίζονται γρήγορα.