Διευθυντής μείωσε το μισθό του κατά 90% για να τα δώσει στους υπαλλήλους του

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔15/04/2015 - 22:10 | Author: Newsroom Ipaidia
Παράδειγμα προς μίμηση ο 30χρονος


Ένας διευθύνων σύμβουλος ανακοίνωσε τα σχέδια του να αυξήσει το μισθό του κάθε εργαζομένου στην εταιρεία του κατά τουλάχιστον 70.000 δολάρια, χρηματοδοτώντας τους ουσιαστικά μειώνοντας το δικό του μισθό κατά 90%.

Ο Dan Price, CEO της εταιρείας με έδρα το Σιάτλ Gravity Payments, συγκέντρωσε τους 120 εργαζόμενούς του τη Δευτέρα για να τους ανακοινώσει τα καλά νέα, που για πολλούς αυτό σημαίνει ότι ο μισθός τους θα διπλασιαστεί.
Στο Σιάτλ, όπως γράφει ο Independent, υπάρχει απίστευτο μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στα διευθυντικά στελέχη και τους απλούς εργαζόμενους.

Αλλά ο 30χρονος Price, έκανε τη διαφορά όταν δήλωσε στο ABC News ότι οι μισθοί των στελεχών ήταν εκτός ελέγχου. Έτσι, για να φέρει ισορροπία, αποφάσισε να μειώσει το δικό του το μισθό, από 1 εκατ. δολάρια το χρόνο, στα 70.000 δολάρια. Το υπόλοιπο θα μοιραστεί στους εργαζόμενους, οι οποίοι θα δουν τους μισθούς τους να εκτοξεύονται.

«Ο μισθός μου δεν ήταν ένα εκατομμύριο γιατί χρειαζόμουν τόσα πολλά για να ζήσω, αλλά γιατί τόσο θα κοστίσει η αντικατάστασή μου ως CEO», εξήγησε ο 30χρονος.alt

Loading...


  • europalso   ideascentral